שאלה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

15/11/2015 | 19:44 | מאת: ר

הי אפרת, אני אישה בת 30 ונשואה. בילדותי עברתי פגיעה מינית שלא זכתה להתייחסות (לא אונס) ובנוסף במשך כל חיי היו לי יחסים קרים עם אמא שלי . כיום אני מוצאת עצמי נמשכת לנשים, אך מעולם לא מימשתי. ובמקביל חווה קשיים מיניים עם בעלי.שאותו אני אוהבת. היינו בטיפול מיני שרק החמיר את בעייתנו. האם נטייה מינית ניתנת לשינוי? האם אני כזאת בוודאות? אני פוחדת מכך..ולא רוצה לפרק את משפחתי. תודה.

שלום לך את שואלת שאלה מאד מורכבת. אך לפני הכל חשוב לי לאמר שנטיה מינית לא חייבת להיות שחור ולבן והיא יכולה לנוע על טווח של מצבים. זה שאת נמשכת לנשים לא אומר בהכרח שאת לא נמשכת לבעלך וזה שיש קשיים מיניים עם בעלך לא חייב להעיד על חוסר משיכה שלך אליו, זאת שאלה שמחייבת בדיקה.. את מתארת שתי בעיות שמטרידות אותך- האחד זה הקושי המיני שקיים עם בעלך, שזה משהו שצריך להיבדק כשלעצמו, או איתך לבד או בטיפול זוגי מיני. הדבר השני שאת מתארת זו משיכה לנשים- שאותה טיפול ממש לא אמור לשנות. זה משהו שאת מרגישה והוא עובדה. מה שכן אפשר לעזור לך בטיפול זה לראות איך את בוחרת לחיות עם זה. ועד כמה זה מפריע לך ביחסייך עם בעלך? האם את מרגישה שאת נמשכת לנשים ולא נמשכת לבעלך? האם תמיד זה היה כך? האם את נמשכת לנשים וגם לבעלך? ואולי את פוחדת מהמשיכה שלך לנשים ונישאת לבעלך מתוך הפחד שלך מזה? עד כמה בעלך יודע מזה ואיך הוא מגיב לזה? את היום מאד מוטרדת מההעדפה המינית שאת חשה שקיימת בך וזה משהו שנכון בעיני שתבואי לבדך לבדוק בטיפול כדי להבין את עצמך קודם כל ולענות לעצמך על השאלות ורק אחר כך תוכלי להתחיל לחשוב איך את בוחרת לחיות עם זה. מוזמנת לפנות אלי למייל אם יהיו שאלות נוספות [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות