שינוי "אופי" מיני - שאלה לגברים ולמומחה/ית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

09/08/2015 | 16:07 | מאת: יפית

אני והבן זוג שלי חיים יחד כבר חמש שנים ומתכוונים להמשיך להיות ביחד. הבעיה היא ש"האופי" המיני שלו, או העדפות "ניהול הסקס" שלו אינן ממש לטעמי. הוא מתחשב, ומנסה לענג אותי בצורות שאינן ממש מה שאני אוהבת (אולי זה מתאים לאחרות), כמו מין אוראלי שהוא אוהב להעניק לי (ואני לא מתלהבת ממין אוראלי זה משעמם אותי, אבל אותו זה ממש מלהיב). אני אוהבת גבר קצת יותר "פראי" וכובש. אני לא אוהבת גישה עדינה ומתחשבת ונותנת. אלא מישהו שיבוא וייקח אותי.. ואני אתמסר לו. זה הפסיכולוגיה שלי. ונראה לי שהיא שונה מהפסיכולוגיה המינית שלו כי מה שמדליק אותו זה לתת ולפנק ולא "לקחת ולכבוש". נראה לי שבקטע המיני שלנו זה לא עובד.. השאלה שלי היא אם יש טעם לנסות ולדבר אתו, או שאין טעם כי העדפות מיניות אי אפשר לשנות כי זה משהו שנולדים אתו. זו הפסיכולוגיה שלנו. אשמח לתשובה כנה.

10/08/2015 | 12:30 | מאת: יפית

בהמשך לשאלתי אציין שאם הוא יהיה נכון לשנות את אופיו המיני, להפוך להיות יותר פראי, וזאת רק כדי לרצות אותי ומבלי שהוא נהנה מזה - זה יעשה לי turn off רציני. כך שאין טעם להציע לו להתנהג כך אם זה לא מהנה גם אותו. ושוב השאלה היא - האם שינוי התנהגותו המינית יוביל אותו גם ליהנות מהתנהגות כזאת? גברים אמורים להיות "כובשים" לא?

שלום לך, בהמשך לתשובתי, ברור שכוונתנו כאן שלא ישנה את התנהגותו מתוך ריצוי שלך. שימי לב- אין "אמור" במיניות. כל גבר הוא שונה , יש כאלה שיעדיפו להיות במקום יותר " כובש" וכאלו שפחות. מה שכן- נכון שתדברי איתו על ההעדפות שלו ותבדקו יחד מה יכול להתאים לשניהם ברמה שתהנו ממנו יחד ולא ממקום של ריצוי... מאחלת לך יום טוב אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

שלום לך, התנהגות מינית כשמה כן היא- היא התנהגות. והתנהגות בעיקרה היא דבר נלמד ונרכש וגם ניתן לשינוי. לכן ברמה העקרונית אני מאמינה שהתנהגות מינית ניתנת לשינוי. יחסי מין שמתאימים בין שני בני זוג ותואמים את צרכיהם והעדפותיהם נבנים מתוך מקום של תקשורת ושיתוף בהעדפות, בפנטזיות. במה שאוהבים ופחות אוהבים.. ולכן לחלוטין יש מקום ואפילו רצוי מאד שתשוחחי עם בעלך על העדפותייך. אולי תגלי עליו דברים חדשים שלא ידעת? אולי הוא ממשיך להתנהג מינית איך שהוא מתנהג כי הוא חושב שאם לא אמרת לו כלום על כך את אוהבת זאת? רק שיחה פתוחה ביניכם יכולה לעשות שינוי כאן. אולי לכל אחד יש העדפות קצת שונות ,אך אם לא תדברו עליהם ותתאמו ביניכם לא תוכלו להגיע למצב בו יש סיפוק והתאמה מבחינת ההתנהגות המינית. במידה ותראי שאת מתקשה לשוחח איתו על כך תמיד תוכלו לפנות למספר שיחות של יעוץ מיני שיסייע בלימוד דרכי תקשורת מינית מתאימות. מאחלת לך הצלחה בהמשך ומוזמנת במידה ויהיו עוד שאלות. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות