פחד וחרדה מאינטימיות מינית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

12/06/2015 | 13:58 | מאת: שי

אפרת שלום, נפרדתי לפני 4 חודשים בן זוגי לאחר שש שנות זוגיות. בעבר טופלתי עקב בעיה בוסטיבוליטיס (הפסקתי את הטיפול עם המטפלת במצע, מודה. לא התחברתי אליה כ"כ והרגיש לי שהיא מבוגרת מכדי להבין אותי). טופלתי בנוסף אצל פיזיותרפיסטית ואצל ד"ר ליאורה אברמוב ושתיהן היו מדהימות ועזרו לי מאוד והגענו לתוצאות. אבל הבעיה עדיין קיימת. בכל פעם שאני מחליטה לתת צ'אנס להצעות הדייטים שלי מתכווצת לי הבטן שמא אולי בסוף נגיע לקשר אינטימי וזה יגיע למקומות שלא בא לי שהם יגיעו... ולפעמים זה טבעי לאחר כמה מפגשים ובמקום לרצות את זה אני דוחה את זה על הסף. ככל שאני קוראת יותר אני מבינה את הסיבות שבגינן אני מסתכלת על הכל בצורה עקומה. זה בגלל תפיסות לא נכונות שהגיעו מהבית. שבנות צריכות לשמור על עצמן ולבנים מותר הכל. ושלא אהיה חס וחלילה כמו "הבחורות של אח שלך..." אז זה לצערי חדר לי עמוק למחשבות. אבל איך אני יכולה להיפטר מזה? חייבת שוב להגיע לטיפולים? החוויה לא הייתה כ"כ נעימה... ובעזרת המרחיבים המקום פיזית כבר הסתדר. מה הלאה? אשמח לתגובה ולכל עזרה שתוכלי לתת לי. שבת שלום (:

שי שלום, אני שמחה שפיזית הטיפול הפיזותרפי והשינוי הפיזי קרה.. אך את בטח מרגישה שזה הרבה יותר מפיזי.ואין מה לעשות הגוף אינו מופרד מהנפש , מהתחושות ומהמחשבות ומהתפיסות. החרדות הן מאד עמוקות והתפיסות מנחות את דרך מחשבתך ומשפיעות על אופן התנהגותך.. את בטח מרגישה היום (ולכן את פונה כאן) שאם לא התייחסת לחרדות ולתפיסות אין שינוי ביכולת שלך ליצור יחסים אינטימיים כי הן עדיין שם. לכן אני מניחה שאין מנוס, אלא לפנות לטיפול מיני. צר לי לשמוע שהחויה הקודמת שעברת לא היתה לך נעימה בטיפול, אך יתכן שהיא היתה קשורה לקשר שלך עם המפלת, אולי בכלל לקושי שלך לגשת לנושא.יתכן שבשלב שאת נמצאת היום, או עם מטפלת אחרת אולי תחושי אחרת. אשמח לענות לך בכל שאלה שעולה בנושא [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

26/06/2015 | 16:28 | מאת: שי

+ - כדי לדעת... האם חצי שנה? שנה? או מספר מפגשים בודדים? האם המקרה שלי מוגדר יחסית כקשה?

מנהל פורום מין ומיניות