מסרים שגוים

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

01/04/2015 | 06:01 | מאת: נגה

שלום, אני בחורה באמצע שנות העשרים ויש לי אחות קטנה בת 15 וחצי. העניין הוא שלאמא שלי, בכל מה שקשור למיניות ויחסי מין, יש תפיסה מאוד בעייתית ושמרנית... היא מתייחסת לסקס בתור דבר רע שאשה לא אמורה להינות ממנו, מבחינתה כל אשה ש"נותנת" (לפי הסטנדרטים שלה, כל בחורה ששוכבת עם גבר אחרי פחות מכמה חודשים של יחסים) היא נימפומנית ו"שרלילה" ועל יחסי מין מתחת לגיל עשרים- אין בכלל על מה לדבר. אני סבלתי רבות מהתפיסה הזאת וחשתי שזה השפיע לי לרעה על התפקוד המיני במשך שנים. אני רואה שהיא מעבירה את אותם המסרים לאחותי הקטנה, ולמרות שניסיתי לשוחח איתה כמה פעמים על הנזק שהיא גורמת ועל כך שהיא מתנהלת לפי תפיסה מיושנת שפגה מהעולם- היא לא מוכנה לשמוע ואפילו אומרת לי שאני "מקלקלת" את אחותי כשאני מנסה לדבר איתה על דברים כפי שאני רואה אותם. אני מרגישה שאני נמצאת בעמדה מאוד בעייתית, ושבתור אדם מבוגר אני לא מסוגלת לעמוד מנגד ולראות איך אחותי מקבלת מסרים כל כך שגויים שסותרים את כל הערכים שאני מאמינה בהם ושפוגעים בה... כיצד ניתן בכל זאת לנסות ולשנות את המצב?

שלום לך, אכן נשמע מדברייך כי לאמך יש דעות מאד שמרניות ומוצקות על סקס. וכפי שאת חווית על בשרך היא מעבירה מסרים ורגשות שליליים בנושא ואת חוששת בשל כך לאחותך הקטנה. אני מבינה ממך כי ניסית לשוחח עם איצך אך את מרגישה שאין לך כל השפעה עליה. עם זאת,אולי את יכולה להשפיע על עיצוב תפיסתה של אחותך כלפי מיניות. כאחות גדולה, את יכולה לתת לה ידע מאוזן , בריא וחיובי יותר, להראות לה את הדברים מכיוונים שונים ואולי להקטין את ההשפעה השלילית של המסרים שאמא מעבירה. כשאת גדלת קיבלת את הידע והתפיסות על מיניות רק מאמא, לאחותך יש אותך וזה מה שבעיני יכול לעשות את כל ההבדל. את יכולה להסתייע בספרות מקצועית בנושא חינוך מיני לנוער ולתת לה כיוונים חיוביים ובריאים יותר להסתכלות על הדברים. כך אחותך לא תושפע רק מעמדותיה של אימך ותהיה לה פרספקטיבה נוספת להסתכלות על הדברים. מאחלת לך חג שמח אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות