שאלה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

06/01/2015 | 10:24 | מאת: פלוני

שלום אנחנו זוג דתי ונשוי לאשתי קשה שההלכה מכתיבה לה מתי לקיים יחסי מין וטוענת שדווקא כשאסור היא רוצה ושכמותר כבר אין לה חשק. קשה לה לקיים איתי. יחסים כאשר היא מרגישה מאולצת אלא רק מתי שהיא ממש ממש רוצה שזה בעצם כמעט אף פעם. אני לא כופה עלייה שום דבר ואני עדין ומשתדל שיהיה לה הנאה מכך! והיא כמעט ולא נוגעת בי , אבל יודע שהיא אוהבת אותי. אין כאן עניין של בגידה או רצון בגבר אחר. זה יכול להיות קשור לפגיעה מינית ?

שלום לך אני נתקלת בזוגות רבים שיש ביניהם פערים בחשק. האחד רוצה וזקוק ליותר והשני רוצה וזקוק לפחות. לא תמיד תשוקה וחשק קשורים לאהבה- יש זוגות שמאד אוהבים ואין בינהם תשוקה וחשק ויש זוגות שיש ביניהם פחות אהבה ויש יותר תשוקה.. בנוסף לכך, חשק של אישה הוא דבר מאד מורכב ויכול להיות מושפע מהמון דברים. החל מרמת המשיכה או תחושת הקרבה או הריחוק מבן הזוג, מצבים הורמונליים כמו ביוץ, לפני או אחרי מחזור, הריון ולידה, מצב בריאותי, מצב רוח, עייפות ועוד הרבה גורמים. לא הייתי רצה לפגיעה מינית כסיבה המרכזית לחוסר חשק.. לפני כן הייתי בודקת עוד דברים. נשמע שיש כאן משהו יותר עמוק שצריך לבדוק ביחסים ביניכם, עובר על אשתך משהו או היא מרגישה דברים שאולי לא משתפת אותך בהם. הדבר הראשון שהייתי ממליצה הוא לנסות לשוחח בכנות ובפתיחות על כך. במידה ואתם מתקשים בכך ממליצה לפנות ליעוץ מיני זוגי שיסייע בבדיקת הנושא הזוגי והמיני ביחסים שלכם ויעזור לך ולאשתך להבין מה קורה ולמצוא את הדרך לגשר על הפערים בחשק הקיימים ביניכם. מוזמן לפנות במידת הצורך אם יהיו עוד שאלות אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת מייל: [email protected] www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות