דגדוג ומין- האם יש קשר?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

05/12/2014 | 11:26 | מאת: עינת

אני בת 27, במערכת יחסים קבועה, ממושכת וראשונית עם בן זוג מדהים. שמתי לב שאצלי יש יש קשר הדוק בין מין לדגדוג. האם זה נורמלי? האם אצל כולם זה כך? מגע בדגדגן מדגדג אותי מאד, וסתם כך אני רואה שדגדוגים מהווה חלק ניכר מהזמן לפני החדירה. האם זה מומלץ? האם עדיף להימנע מכלך ולנסות סוגי מגע אחרים? איך ניתן להתגבר על תחושת הדגדוג בדגדגן? תודה מראש.

שלום לך את מתארת התנסות ראשונה במערכת יחסים קבועה, שאני מבינה מדברייך, מאפשרת לך לבדוק כל מיני דברים על גופך ומיניותך. במיניות יכולים להיות כל מיני סוגים של מגע, מגעים חזקים יותר, חזקים פחות, יציבים יותר ומרפרפים יותר, מדגדגים ועוד הרבה סוגים. אין מגע נכון או לא נכון- יש מגע שנכון לכל אחד לגופו ותחושותיו, ולכן על כל אחד ואחת לנסות להכיר ככל האפשר את הגוף ולגלות לבד או עם בן או בת הזוג מה נכון במגע יותר, מה פחות, מה מועדף ומה פחות... את גילית בהתנסויותייך שדגדוג יכול גם לעורר אותך מינית ואין בכך שום פסול. אני מבינה מדברייך שגילית שאולי דגדוג משפיע אחרת בכל מיני מקומות בגוף ובמגע בדגדגן יכול קצת לדגדג ואולי היית רוצה להתנסות במגע קצת אחר? איני יודעת.. עלייך לבדוק ולהתנסות בעצמך ולבחון מה מתאים לך, מומלץ מאד גם לשתף את בן זוגך בתחושותייך והעדפותייך במגע, עד שתדעי ותרגישי מה מועדף ונכון לך. מדובר כאן בתהליך של חקירה והיכרות ומה שתגלי הוא שלך ותחליטי אם נכון לך או לא. מאחלת לך הנאה מהדרך ויום טוב. אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות