שאלות לגבי יחסים בגיל מגובר יותר

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

16/11/2014 | 14:28 | מאת: אליהו

היי אפרת מאוד אשמח אם תוכלי לענות על שאלותיי, אני רווק בן 55. במהלך השנים הייתי רשום באתרי הכרויות שונות ללא תוצאות ממשיות והיו ועדיין יש לי קשרים חברתיים טובים מאוד עם נשים אבל בגדול ניתן לומר שבכל הנוגע לזוגיות ומערכת יחסים אינטימיים זה מעולם לא התחבר ופספסתי. בשנים שעברו לקחתי את זה קשה אבל כיום, תודה להמון עבודה עצמית, למדתי לקבל את המצב ולסגל לעצמי את מה שאני נוהג לכנות כה – two-hat syndrome תסמונת שני הכובעים, מצד אחד להיות תמיד פתוח לאפשרויות ולמצות כל אפשרות להיכרות וליצירת זוגיות ובאותו עת להיות מאושר ושמח בחלקי כפי שאני היום. השאלה הראשונה שלי נוגע יותר לרמה העקרונית והערכית – האם לדעתך רצוי שאנשים כמוני יקבעו לעצמם מעין cut – off point – נקודת עצירה בגיל כלשהו שמעבר לו יחדלו מהמאמצים להכיר בן/בת זוג מתאים/מה ולהימנע ממפח נפש מיותרת נוספת או האם מותר ורצוי להמשיך לחפש זוגיות בכל גיל? ברמה המעשית יותר, האם אדם ללא ניסיון מיני משמעותי יכול עדיין ליהנות מחיי מין מספקים גם בגיל מבוגר יותר? תודה רבה והמשיך יום נעים, אליהו

16/11/2014 | 22:59 | מאת: סתם אחת

לגיל אין משמעות באהבה. יש אנשים שבגיל 65 ומעלה גם מוצאים אהבה. אדם הוא יצור חברותי ואוהב להיות נאהב ואהוב. לגבי מין, לא ברורה שאלתך... בהצלחה

אליהו שלום, נשמע לי מדבריך שחווית הרבה אכזבות מנשים בחייך. בשל העובדה שלא הצלחת לחוות קשר זוגי ואינטימי אולי הפסקת להאמין שזה יכול לקרות לך. פיתחת אסטרטגית חיים או תפיסת חיים לפיה לא רק אם תהיה לי זוגיות אהיה מאושר.. שזה בהחלט נכון. עם זאת, היום אני מבינה ממך שאתה בכלל שוקל לוותר , אולי בשל גילך לתפיסתך, או נסיונותיך ומפחי הנפש שחווית , על נסיון שכזה למצוא זוגיות או חיי מין מספקים. להשקפת עולמי אין גיל לזוגיות, ומיניות נמשכת ואנו זכאים למיניות טובה ומספקת לכל אורך חיינו ואין סיבה שנוותר עליה, בטח שלא כי פשוט התייאשנו..חוסר ניסיון מיני הוא דבר הפיך וניתן לשינוי ואין סיבה שאדם יחשוב כי בשל העובדה שאין לו נסיון מיני, הוא לא יוכל להנות או לחוות מיניות בהמשך חייו. בדוק עם עצמך מה מתאים לך ומה אתה באמת רוצה עבור עצמך, ואם זוגיות ומיניות טובה הם חלק מחלומותיך- אל תוותר!! יכול להיות שיש משהו בדפוסי יצירת הקשר, הקרבה, האינטימיות שאינך מודע להם, שעוצרים בעדך.. ניתן לגלות דפוסים אלו ופגשתי אנשים רבים בטיפול שעלו על דפוסים שכאלה ושינו אותם והיום הם בזוגיות וחווים מיניות מספקת. במידה וקשה לך לעלות על דפוסים אלה לבד תמיד תוכל לפנות למטפל מיני מוסמך שיסייע לך לא רק בעבודה על המיניות אלא גם בעבודה על דפוסי יצירת קשר, אינטימיות וגילוי המעצורים והמחסומים העומדים בדרכך. מאחלת לך הצלחה בהמשך ואשמח לסייע ולענות על כל שאלה [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות