משיכה לבעל

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

16/11/2014 | 12:21 | מאת: לא רלוונטי

שלום אפרת! אנו זוג דתי, בסוף שנות ה-20 לחיינו, עם ילדים שמרנו נגיעה לפני שהתחתנו, כך שבעלי הוא בעצם הראשון והיחיד שלי ביחסי מין ובמגע בכלל... הקשר הזוגי בינינו טוב, יש לנו תחומי עניין משותפים וכבוד הדדי. אני אוהבת את בעלי והוא חשוב לי. לאורך כל תקופת נישואינו הנושא המיני היה פחות משמעותי עבורנו. יש בינינו הרבה נגיעות של חיבה (שגם אני מרבה ליזום והן מאוד חשובות לי), אבל בכל מה שקשור למין ממש ולמעשים מיניים - אני פחות מתלהבת, ורק מחכה שנעשה "את זה" ונלך לישון, אני גם מאוד פסיבית ולא מסוגלת לגעת בבעלי בצורה מינית (נגיעות באיבר וכו...) . ובכלל, זה מרגיש לי ארוך ומיותר ומעיק. אני לא רואה בכך שום דבר מקרב ורוחני , אלא מעשה טכני וזהו. אני פוחדת שאני לא נמשכת לבעלי...איך ניתן לדעת? תודה!

שלום לך, אכן נשמע שאת במצב לא פשוט.... נישאת בגיל מאד צעיר ובשל החינוך שקיבלת לקחת את המיניות למקום שמטרתו חובה בין אישה לבעלה, מצווה והבאת ילדים והקמת משפחה. פחות נחשפת לצד אחר של מיניות שיכולה להיות בו הנאה, רומנטיקה, כיף וארוטיקה. פחות הרשית לעצמך או חשבת שזה אפשרי ומותר אני מניחה ולכן המין הפך אצלך למשהו שלא נתת לעצמך לגיטימציה לחקור בינך לבין עצמך או עם בעלך, והפך למשהו אולי טכני ופונקציונלי שלא עושה יותר מידי חשק. היום את פתאום שואלת את עצמך- מה קורה פה? המין כבר לא יכול להיות פונקציונלי ואולי את מחפשת בו צדדים אחרים כמו חיבה, הבעת קרבה וחיבור לבעלך ואינטימיות, אך את לא מכירה ולא יודעת איך לעשות זאת. לדברייך יש מגעי חיבה בינך לבין בעלך ומגע איתו זה משהו שאת אוהבת ולכן נשמע שאת מחפשת את קרבתו הפיזית מה שאומר שאולי יש משיכה. אך אם המין כל כך טכני ולא מהנה ולדברייך יש לך כל מיני מעצורים, ניתן להבין למה אולי אין לך חשק.... מה שהייתי ממליצה הוא לפנות לטיפול מיני זוגי שיתן קודם כל ידע חסר, יסייע לך להכיר את מיניותך ואת המעצורים שעומדים בדרכך מבחינה מינית ולסייע לך ולבן זוגך , אם תרצו, להתייחס למיניות ביניכם קצת אחרת. אשמח לסייע בהמשך [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות