הכלת יתר מצידי

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

11/03/2021 | 20:45 | מאת: ברק

אני ואשתי נשואים 10 שנים בערך ובתקופה האחרונה אשתי חווה קשיים בענייני עבודה, בחירת לימודי המשך, חינוך הילדים וכו'. אלו דברים שגם אני חווה אבל היא רגישה יותר לכמה מהם. לכן, הראש שלה פחות בענייני סקס והיא רוב הזמן ללא חשק וגם אם אני צובט לה בישבן במהלך היום, מה שהיה מצחיק אותה ומעורר, היום מציק ומרגיז. הפסקתי עם ''ההצקות'' האלו וגם לגבי סקס אני לא יוזם כי אני רואה שהיא בכלל לא בכיוון. אני כן מקשיב, לא שופט אותה ככל שניתן, וגם מרגיע אותה שאין לחץ וכשיתחשק לה לשכב שוב יותר או בכלל - אני כאן. ברור לי שזו תקופה חולפת ואני מקפיד לחבק ולנשק אותה וגם סתם ללטף. אני בפירוש סופג את התחושות הקשות שלה ואת ההימנעות ממגע מיני בהבנה והכלה מלאה כחלק ממה שלתפיסתי הוא חוזה לא כתוב בין בני זוג. הבעיה היא שכשהיא כבר יוזמת מגע, פשוט אין לי חשק. כאילו ירד לי ממנה לגמרי. אני לא רוצה לספר שכשהיא ירודה רוב הזמן וחסרת אנרגיות פשוט לא בא לי עליה, זה ירסק אותה. השאלה היא אם כדאי לעשות סקס כשבא לה גם כשלא בא לי איזו תקופה וזה יניע את המערכת (עם האוכל בא התאבון) או שלחכות שפשוט נעבור את התקופה הזו ונקווה שיהיה בסדר. לא ציינתי, אבל לפני סקס אני בד''כ חייב איזה פלרטוט במהלך היום, רמיזות, התגרות... אחרת אני מרגיש שזה סתם. אולי אני מכיל יותר מדי וצריך לא לקבל את ההימנעות ממין כסבירה?

שלום לך יתכן ואשתך עוברת תקופה קשה. אולי חרדה או מדוכאת ורגישה יותר, דברים אלו מאד יכולים להשפיע על החשק. חשוב שתתמוך בה עד הנקודה שאתה מרגיש שזה קשה לך, ושם אולי נכון להפנותה למטפל או מטפלת שיסייעו לה לצאת מהקשיים הרגשיים בהם נמצאת. כשבן זוג הופך ל" הורה" או " מטפל" מנסיוני זה לחלוטין מוריד את החשק. מה שבטוח אל תעשה דבר בסקס ללא חשק ואל תכריח את עצמך, זה לא משהו שמוביל לטוב.. או לעליה בחשק. אם מגע וקרבה פיזית ואינטימית זה מה שניתן לשמר ביניכם כרגע, אז עשה זאת... עד שישתפר מצבה.. יש תקופות כאלה . אם תראה שהתקופה מתמשכת ממליצה לפנות למטפל או מטפלת מיניים מוסמכים לאבחון המצב וטיפול זוגי מיני אולי יכול לעזור כאן. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות