תעמולה אידיאולוגית במקום עזרה נפשית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

14/01/2021 | 00:15 | מאת: הומו בתול בארון

חלום חיי להמשך מינית לאשה, להתאהב בה, ולהקים איתה משפחה. זה מה שיעשה אותי אדם מאושר. מצער אותי שלאף אחד מה"צדדים" לא באמת אכפת ממני. לא אכפת לכם מהאושר שלי. לכל צד ולכל מטפל נפשי ישנה האג'נדה שלו. לדתיים לא אכפת מהרגשות שלי ומהצורך שלי בסיפוק מיני. העיקר מבחינתם שאתחתן עם אישה ואוליד ילדים. אבל אני לא אהיה מאושר עם אישה שאיני נמשך אליה. לחילונים לא אכפת מהערכים שלי ומהחלומות שלי. העיקר מבחינתם שאצא מהארון ואחיה עם גבר. אבל אני לא אהיה מאושר עם גבר. מצערת אותי הטענה הגורפת ש"נטייה מינית לא יכולה להשתנות". מנין לכם? איך אנשי מקצוע יכולים להיות בטוחים כל כך בטענה שלילית ונחרצת כל כך? למה מתייחסים לטענה הזו כאילו היא אמת מדעית? כאילו שפסיכולוגיה זה מדעים מדוייקים... כאילו שהטענה בדבר קביעות בנטייה המינית היא אמת מדעית כשם שכדור הארץ סובב סביב השמש... רבים כמוני, דתיים וחילונים, נואשים להרגיש משיכה מינית-גופנית לאישה, כמהים לשינוי בנטייה שלנו, ביצרים שלנו. ואין לנו תקווה... רק שומעים תועמלנים משני הצדדים שמתחרים ביניהם על הנפשות האומללות שלנו...

שלום לך צר לי לשמוע שכך אתה מרגיש. איני יודעת באיזה מטפלים נתקלת, אבל בראייתי כמטפלת תמיד יש תקווה .ונטייה מינית היא דבר אישי כמו גם בחירה איך לחיות . לחלוטין מותר לך לבחור ולהחליט איך לחיות את חייך והכי חשוב להקשיב לעצמך ולמה שנכון לך. ממה שאני יודעת נטייה מינית היא דווקא דבר גמיש ופלואידי, אך נכון אישית, כשנשען על הקשבה לצרכים ותהליכים פנימיים ולא ללחץ חברתי או חיצוני אחר. שום דבר הוא לא אמת מדעית ובטיפול נכון יהיה שתקשיב לעצמך ולמה נכון לך. יש עוד גוונים בין להתחתן עם אישה שאתה לא נמשך אליה לבין לצאת מהארון. אשמח לסייע אם יש לך שאלה לפורום היעוץ כאן. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

14/01/2021 | 22:31 | מאת: הומו בתול בארון

שלום שוב אפרת, כתבת שתמיד יש תקווה. יש לך תקווה בשביל אדם כמוני? כתבת שנטייה מינית היא דבר גמיש ופלואידי. מה ז"א "הקשבה לצרכים ותהליכים פנימיים"? את מכירה איזושהי דרך שיכולה לגרום לי להמשך מינית לנשים סוף כל סוף? את מכירה מישהו שנמשך בעברו רק לגברים, ושכיום הוא נמשך לנשים?

שלום לך הטיפול המיני מבוסס על הקשבה למה נכון לאדם ואם לאדם נטייה מסויימת, הטיפול לא אמור או ינסה לשנות אותה. מה אתה שואל כאן בעצם? אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת

25/01/2021 | 20:17 | מאת: הומו בתול בארון

אני שואל בעצם מה יכול לגרום לנטייה המינית שלי להשתנות? מה יכול לגרום לי להמשך מינית לנשים? זה מה שאני רוצה. אני רוצה לבנות חיים וזוגיות משותפת עם אישה. ואני רוצה להנות ממגע מיני מלא איתה. אני רוצה לחוש סיפוק מיני מאישה. בהודעה אחת כתבת שנטייה מינית היא דבר גמיש ופלואידי. בהודעה אחרת כתבת שטיפול מיני "לא אמור" לשנות את הנטייה המינית. מה זה "לא אמור"? אני כן רוצה שהטיפול ישנה את הנטייה שלי... אם טיפול מיני לא יכול לשנות נטייה מינית, מה כן יכול לשנות נטייה מינית? אני זקוק לתקווה

מנהל פורום מין ומיניות