קונדומים וגלולות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

25/09/2014 | 22:41 | מאת: יוסי

שלום, אני וחברה שלי התחלנו לקיים יחסי מין לפני כ-7 חודשים (קשר רציני ראשון שלי) בכל הפעמים השתמשתי בקונדום ובנוסף היא לוקחת גלולות באופן קבוע. בזמן האחרון היא שאלה אותי למה אני לא מוותר על הקונדומים, עניתי לה שזה יותר בטוח מבחינת מניעת הריון (שממש לא מתאים לי כרגע) אבל בנוסף (ואת זה לא אמרתי לה) קיימת המחשבה שאני לא יכול לדעת מה היה לפניי וקונדומים נותנים גם הגנה מהבחינה הזאת (מחלות וכו) אבל ברור לי שאנשים מוותרים על קונדומים בשלב מסוים (במידה ובת הזוג לוקחת גלולות) למרות שהם לא מכירים את היסטוריית יחסי המין של בת הזוג מה עליי לעשות? תודה רבה

שלום לך, בראש ובראשונה, שמחה על כך שאתם מודעים לכל ההשלכות של יחסי מין , לוקחים אחריות ומשתמשים באמצעי מניעה. אני מבינה ממך שזה קשר רציני ובלעדי ואתם מקיימים יחסי מין רק זה עם זה. החשיבה על ויתור על קונדום בשלב זה אכן הגיונית ומה שהייתי מציעה כדי להירגע הוא לפנות למרכז לטיפול ומניעה במחלות מין, למרפאת לוינסקי לקו היעוץ האנונימי ולבצע בדיקות , לראות שהכל תקין. קו ייעוץ מרפאת לוינסקי מפעילה קו לייעוץ ומתן מידע בנושאי מחלות מין ו- HIV בטלפון שמספרו 03.7919704 בימים ושעות:א' 18:00 - 13:00, ב'18:00 - 13:00, ג'18:00 - 13:00 ד'18:00 - 13:00, ה'13:00 - 10:00. לבצע בדיקות, במידה והכל תקין, לא תהיה כל בעיה להגיד שלום יפה לקונדום.. ואז גם תהיה יותר רגוע. מאחלת לך שנה טובה ומיניות מהנה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

27/09/2014 | 18:46 | מאת: יוסי

תודה אפרת, אני לא יודע מה לעשות, להגיד לה שאני רוצה רק עם קונדומים יפגע בה כי "אני לא סומך עליה" או מפחד שיש לה מחלה כלשהי ואם אני אגיד לה שתיבדק היא תרגיש כנראה אותו דבר.

מנהל פורום מין ומיניות