חוסר ביוזמה של יחסי מין

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

29/03/2020 | 15:23 | מאת: רוני

בני 30 + בזוגיות של למעלה משנה. מדברים על חתונה. בן זוגי מתלונן שאיני יוזמת סקס. אכן איני יוזמת ואף פעם לא יזמתי גם במערכות קודמות. קשה לי ליצור את האקט. לא יודעת איך. מפחדת מדחיה. מובכת מהסיטואציה למרות שמרגישה איתו ומולו מאד בנוח. אודה לעצה כיצד לגשת לזה.

שלום לך אני חושבת שיוזמה בשלב ראשון, לא יכולה לבוא מלחץ, כמו כל דבר אחר בהתנהגות המינית. יש אנשים שקל להם יותר ליזום ויש כאלה שזה בא להם יותר בקושי. לפעמים זה גם עניין של אופי בכלל בקשר ולפעמים מדובר בביישנות או חוסר בטחון או אפילו חוסר ניסיון. את צריכה לבדוק עם עצמך מה קשה לך בליזום וזו גם שאלה אם אכן את מעוניינת לשנות זאת. מעבר לכך, נכון בעיני שתשתפי את בן זוגך בקשייך ליזום ואם את מעוניינת לשנות זאת, אולי שוחחי איתו על איך יוכל לעזור לך בכך יותר או אולי למצוא צורת יוזמה שתהיה נוחה לך, כמו רמיזה עדינה או מגע עדין שתרגישי איתו נח. אשמח לסייע במידה בהמשך בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www,efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות