חוסר חשק רק בזוגיות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

06/01/2020 | 03:22 | מאת: חני

שלום, אני בת 30, ב-10 השנים האחרונות חוויתי 4 מערכות יחסים רציניות. כרגע נמצאת ברביעית כשנה וחצי. מערכת היחסים עם בן הזוג הנוכחי מאד בריאה, אנחנו קרובים, פתוחים ומשתפים בהכל. שמתי לב שבכל מערכות היחסים עד עכשיו, דעך החשק המיני לאחר כחודש-חודשיים בצורה כמעט טוטאלית. בנוסף יש דעיכה של החשק המיני שלי באופן כללי - פנטזיות ואוננות. רק בקשר האחרון באמת הבנתי שיש בעיה שחוזרת על עצמה במערכות היחסים, ומיד כשהקשר נגמר, החשק והפנטזיות חוזרות מהר מאוד, והכל נדלק מהתחלה. הלכתי עם בן הזוג הנוכחי למספר פגישות אצל סקסולוגית שנתנה לנו תרגולי מגע שלא עוזרים עד כה. בנוסף שוחחנו על הנושא אחד עם השניה, אך עדיין לא הצלחנו להתקדם בנושא. בכל 10 השנים האלו היו לי יזיזים וסקס מזדמן בתקופות שהייתי רווקה, אך במצבים האלו לא הרגשתי חוסר חשק מיני. לא מדובר בשחיקה ובחוסר חשק אחרי הרבה זמן בתוך מערכת יחסים, אלא במעבר חד שקורה כמעט בתחילת הקשר. מעניין אותי להבין למה זה קורה ואיך אפשר לשפר את זה, תודה.

שלום לך יתכן ויש משהו כשאת נכנסת לקשר יציב שמשפיע עלייך. משהו בקביעות והבטחון מוריד לך את החשק לעומת מערכות יחסים של סטוצים ויזיזות ששם אין בטחון ויש הפתעה, ואי יציבות. או במילים אחרות ריגוש. את כפי הנראה מחברת בין ריגוש, לבין חשק. ואולי במערכת יחסים בטוחה כשהכל ברור וידוע, את מאבדת זאת. אני חושבת שאפשר לראות איך משפרים זאת אם מגלים מה הסיבה לכך. ניתן לעשות זאת רק בהעמקה ובחקירה של הדפוס הזה וזה באמצעות מטפל ט או מטפלת מיניים מוסמכים בעיני. אשמח לסייע אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת efrat_manor@yahoo,.com 'www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות