בית שמרני? שמרנות מינית

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

03/05/2019 | 20:11 | מאת: ויק

היי אפרת, במקום שאכתוב כל כך הרבה את יכולה אולי להגדיר מה זה בית שמרני או שמרנות מינית? בגדול אני גדלתי בבית חילוני. אבל אני מתחילה לחוש שאולי זה כן בית שמרני בתפיסות עולם. כך או כך גם התפיסות שלי נראה לי שמרניות מה שלא מסתדר עם מה שקורה בחוץ למרות שב"חוץ" יש הכל מהכל מאוד קשה לי עם זוגיות בגלל זה. כמובן שאני עושה מה שאני מרגישה אבל יש לי הרגשה שאני מתנהגת כמו דוסית. אז אני כן אכתוב דוגמא קטנה: היום הראו קטע מהתוכנית "אהבה ממבט ראשון" ( מקווה שאת מכירה את הפורמט.) גם אני לא הייתי הולכת לריאליטי וגם לי זה קצת מפריע שחיים וישנים עם גבר שלא מכירים על הסט. אבל דווקא נראה לי שהם מאוד מכבדים את הבחורה גם במפגשים הראשונים ולא ישר נוגעים בדייט. מה שאגה אצלי לא קורה ישר מתנפלחם.. בכל מקרה אמא שלי צפתה בקטע שהראו... סיפרתי לה שזה לא חתונה אלא שידך.. ודיברנו על זה שקשה שדוחפים לך מישהו מבלי שתכירי מראש.. ואז היא התחילה לדבר על סקס ואמרתי לה שהם לא שוכבים והיא התחילה להגיד שכן ושלא מראים.. בגדול היחס שלה תמיד למין שלילי. ואני שמה לב שכל הזמן זה מטפטף בבית. צודה

שלום לך חסרים לי המון פרטים עלייך כמו בת כמה את? והאם את גרה עם ההורים? אני מניחה שתפיסות על סקס או על יחסי גברים ונשים הם דבר מאד סובייקטיבי, גם הבית והתפיסות איתן גדלנו משפיעות עלינו, אך גם הסביבה, החברים וההתנסויות שלנו. נשמע שאת מרגישה שיש דברים שעוצרים את המיניות שלך או עוצרים אותך ביחסייך עם גברים ואת מנסה לחפש מאין הם נובעים. ההשערה שלך היא שאולי אלו המסרים שאימך העבירה לך בבית על סקס.. יתכן ויש עוד דברים שהשפיעו עלייך, איני יכולה לדעת כי פשוט לא מכירה אותך מספיק ואין לי מספיק מידע. אם חשוב לך לבדוק מה עוצר אותך ואת המיניות שלך את תמיד יכולה ללכת למספר שיחות עם מטפלת מינית מוסמכת לבירור ובדיקה של הדברים ואולי זה גם מה שיסייע לך לשנות את התפיסות האלו ולהתגבר על מה שלהרגשתך עוצר אותך. אשמח לסייע לך במידה ויש לך עוד שאלות בנושא [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

19/05/2019 | 21:43 | מאת: ויק

היי, תודה על המענה. ובדיוק בגלל הפסקה הראשונה שכתבת, שכל אחד שונה עם ערכים שונים. אז אני מרגישה שאני לא מוצאת מישהו שהוא בראש שלי. ונראה לי שכולם ממהרים למין עוד לפני הקשר הרגשי. לי אישית קשה להיקשר. ובכלל יש לי כל מיני חסמים. אני לא יודעת אם אני צריכה להשתנות או יכולה אבל התחושה היא מסביב שכולם שונים ממני ואני הבעייתית. אגב בקשר לתוכנית אהבה ממבט ראשון את חושבת שזו תוכנית מלמדת, איך להתנהג? למשל, היה שם זוג שכן מסתבר ששוכבים ( כמו שאמא שלי אמרה) ויש רצון לקשר אבל הבחור אומר שקשה לו להיפתח.. אני לא מבינה איך זה הולך הפוך אצל זוגות קשר גופני ופחות רגשי? תודה אני בת 27 וגרה עם הורה יחיד

שלום לך נשמע שאת מתמודד עם המון חששות מורכבים. ובעיני טיפול מיני יכול לסייע לך לבדוק אותם , לעבד אותם ולפתור אותם. אשמח לסייע [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות