מתביישת בגלל החזה שלי ועוד בעיות בהתפתחות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

12/02/2019 | 20:56 | מאת: בת 17.5

אני מודאגת כי כבר כמה שנים החזה שלי נשאר באותו הגודל ולא קיבלתי עדיין מחזור. אני בת 17.5 לכל החברות שלי יש כבר מחזור בעניין החזה, כמו שאמרתי הוא כבר כמה שנים באותו הגודל ואני לא יודעת למה. אם יש דברים שתוכלי לייעץ לי ואם יש שיטות להגדלת החזה, אשמח מאוד לדעת כי אני מאוד מתביישת בגוף שלי ואני לא מצליחה להתגבר על זה ולהיות שלמה עם עצמי. מתחילים איתי בנים ואני מסרבת כי אני מתביישת מזה שאני בכלל לא מפותחת. יש עוד עניין וזה השיער. כולן מורידות שיער ברגליים ושפם. לי אין שפם אבל אמא לא מרשה לי להוריד שיער ברגליים הבנתי שהיא מחכה שכביכול אתבגר ושאקבל מחזור אז... וקשה לי עם זה. ודבר אחרן היא כל הזמן מאיימת שאלך לרופא איתה בקשר לזה שאין לי מחזור ואני מתביישת והיא כבר איימה שתספר לאבי שאין לי מחזור ואני מתביישת. מה עושים?

שלום לך אני מניחה שאם את מוטרדת מכך שאין לך מחזור נכון שתלכי לרופא. לא ברור לי עד הסוף מה בללכת לרופא נתפס אצלך כאיום.. ומה גורם לך להרגיש שאמא מאיימת בכך? האם את חוששת ללכת לרופא נשים? לנערות צעירות הרבה פעמים מאד לא נח ללכת לרופא ואולי חשוב שתדברי על כך עם אמך ותסבירי לה, אולי זה מביך, אולי זה מפחיד ואולי את פשוט לא יודעת מה בדיוק עושים אצל רופא נשים.. ולכן חוששת.. אם זה יעזור לך את תמיד יכולה להתייעץ גם עם דלת פתוחה יש להם קו יעוץ אנונימי לנוער. לגבי גופך והתפתחותך נראה שאת במקום לא ברור ואולי אם תדעי יותר איפה את עומדת אחרי בירור תדעי יותר מה נכון לך לחלוטין לא נכון לחשוב על שינויים פיזיים של גופך בשלב זה אם יש דברים שגורמים לך להרגיש נח עם גופך כמו הורדת שערות ברגליים, זו זכותך לעשותם, במיוחד אם הם הפיכים. האם אמא יודעת עד כמה זה חשוב לך? וישפיע על תחושתך? בעיני נכון שתתפסי את אמא לשיחה ותסבירי לה את תחושותייך. כאן אם יהיו לך עוד שאלות בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות