חוסר חשק מיני אצל האישה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

30/08/2018 | 10:52 | מאת: שיר

שלום רב, יש לי שאלה בנושא חשק מיני- אני אישה דתייה בת 34 נשואה כ-12 שנה. יש לי בעיה- שלרוב אין לי חשק מיני וקיום היחסים עם בעלי הם בעיקר כדי לרצות אותו. זכורות לי פעמים בודדות במהלך הנישואין שכן היה לי חשק שלא היה תלוי בשום גורם חיצוני . עניין זה מפריע לי מאוד. האם יש פתרון לכך? יש לציין שהיחסים ביני לבין בעלי טובים מאוד ב"ה. יש אהבה גדולה, פתיחות ורצון להיטיב אחד עם השני.

שלום לך חשק לא תמיד קשור לאהבה או למערכת יחסים חברית וטובה. ישנם זוגות שהם חברים הכי טובים ואוהבים ואין ביניהם תשוקה או מיניות. חשוב שתדעי שחשק קודם כל אמור להתחיל בך, בחשק לחיים, בחיבור שלך לעצמך, לגופך, לנשיותך, למיניות שלך, ליכולת שלך בכלל להנות מדברים. כשכל אלו לא קיימים, גם במיטה לא יהיה חשק ויהיה קשה להנות ממיניות טובה, גם אם קיימת שם אהבה. . איני יודעת כמה את נותנת גם לעצמך בחייך מקום, מעבר לעבודה או טיפול בילדים.. אך אם את עסוקה אולי בלרצות אחרים ופחות נותנת מקום לעצמך , העייפות , העומס והשחיקה בהחלט לא תורמים להעלאת החשק. חשק מיני אצל אישה צריך תנאים מסויימים כדי לפרוח, והוא מתחיל כשיש חשק בכלל לחיים , וכשיש זמן ויש פניות לכך. שווה לבדוק את מקומך מול מיניות ומול היכולת שלך בכלל לאפשר לעצמך הנאה בכלל ועם בעלך בפרט. העובדה ששניכם פתוחים, אוהבים ויש לכם רצון להיטיב אחד עם השני, כבר מהווה בסיס טוב. אשמח לסייע. בעיני מספר פגישות של יעוץ מיני יעזרו לך יותר להבין מה עוצר את החשק שלך ומה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב. הן מבחינה אישית והן מבחינה זוגית. מוזמנת [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות