איך להתגבר על הביישנות מפני אוננות מול בן הזוג

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

17/04/2014 | 18:16 | מאת: יולי

שלום, הייתי רוצה לקבל כמה טיפים על איך להתגבר על הביישנות / /סגירות שלי . בן זוגי לוחץ עלי להיות יותר אינטימית איתו - במובן של להסתכל בעיניים תוך כדי יחסי מין ולאונן מולו ... אני מרגישה ממש טוב איתו והוא לא הבעיה , הבעיה היא שאני מתביישת ומרגישה חשופה מדי ... איך אני יכולה להתגבר על התחושה הזאת ולהרגיש יותר בטוחה בעצמי ? תודה רבה

יולי שלום, בטחון עצמי, פתיחות מינית וביישנות הן תכונות אישיות שלך, אני מניחה שהן מועצמות מול בן זוגך בעיקר כשמופעל עלייך לחץ לעשות דברים שאת לא חשה נח איתם או מתביישת לעשות. אם כך ברור לך- הלחץ של בן זוגך רק מחריף את ההסתגרות שלך. מדובר קודם כל בך, באיך את חשה עם סקס, עד כמה את מרשה לעצמך להיות פתוחה ומשוחררת קודם כל מול עצמך ולכן את צריכה לעבור בראש ובראשונה תהליך אישי שבו תגלי את מיניותך, תבררי מה עוצר וסוגר אותך, מה המחסומים ומאיפה נובעים חוסר הבטחון והביישנות שאת מדברת עליהם ומה גורם לך לחוש לא בטוחה בעצמך. תהליך זה, אני מניחה, עדיף שייעשה בסיוע של מטפל מיני מוסמך וקודם כל בינך לבין עצמך. כשאת תחושי טוב יותר עם עצמך ומיניותך, הדבר גם ישפיע על מה שקורה לך עם בן זוגך ועל התנהגותך איתו. אז , אולי באמצעות עבודה זוגית משותפת, ניתן יהיה לסייע לשניכם להפחית את הלחץ ולמצוא את הדרכים הנכונות לכם כזוג במיניות הקיימת ביניכם. כאמור, מדובר בתהליך שאת צריכה להחליט לעבור, לצערי אין עצות קסם או פתרונות מיידיים כי התחושות שאת מתארת קימות אצלך להערכתי עוד לפני שהכרת את בן זוגך הנוכחי. אשמח תמיד לסייע אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת [email protected] www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות