חשיפה של פרטים אישים מול מישהי

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

12/03/2018 | 20:25 | מאת: אנונימית

הי, לא יודעת אם שאלתי מתאימה לפורום אבל אנסה בכל זאת. אני בת 30 ועברתי פגיעה מינית כילדה. לא סיפרתי לאף אחד . לפני כשנה בעקבות הערה שהעירה לי מישהי מהעבודה , התפרץ אצלי הסכר וסיפרתי לה. מאז אנחנו לא מדברות בינינו כלל. היא טענה כלפיי שאנחנו לא חברות ולכן היא לא מתעניינת. אני נפגעתי והפסקתי לומר לה שלום. והיא כועסת עליי בעקבות כך. ידוע במשרד לכולם שאנחנו מסוכסכות. הפחד העיקרי שלי זה שהיא תספר לאחרים. אני מאוד חוששת מכך. מה אפשר לעשות?

שלום לך בתור התחלה, הרבה נפגעות כילדות שומרות את הפגיעה המינית בסוד. וזה מחיר מאד כבד שהן משלמות על כך. הפגיעה המינית שעברת היא ממש לא באשמתך, למרות שאני מבינה שאת עדיין מרגישה צורך לשמור על הסוד ולהתמודד עם כל התחושות הנלוות. העובדה שסיפרת לחברתך בעבודה העידה על צורך שלך אולי להוציא את זה כבר, לספר למישהו ולגמרי מותר לך כי זה מה שהרגשת. החברה מהעבודה לדעתי הגיבה כך, כי היא לא ידעה בדיוק איך להכיל את זה... אז היא התרחקה ... ואת חוששת, כמו שתמיד היית רגילה לחשוש שיתגלה הסוד.. שימי לב שאת אפילו לא היית אחראית לו, כי את הנפגעת. תגובתך הרגשית אולי מרמזת לך שיש לך צורך להוציא את הסוד, לטפל בו ולרפא אותו, לרפא את עצמך. ואת זה נכון שתעשי מול איש מקצוע מיומן שיודע ויכול להכיל נושא של פגיעות מיניות . מציעה לך לפנות למרכז סיוע שמטפל בנפגעות תקיפה מינית את יכולה לפנות גם באנונימיות להתייעץ 1202. לגבי החברה הייתי מציעה לך לדבר איתה ולהגיד שמה שחשפת מאד רגיש לך וזה בסדר אם היא לא רוצה לדבר איתך על כך, אבל היית שמחה אם זה היה נשאר ביניכן. מוזמנת לפנות שוב במידת הצורך בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות