כאבים חזקים בקיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

22/02/2017 | 22:13 | מאת: חני

רציתי לשאול מהי הסיבה לכאבים חזקים בנרתיק בקיום יחסי מין,האם זה קשור לעובי של הפין,ואיזה סיבות נוספות יכולות לגרום לכך? תודה

שלום לך יכולות להיות מספר סיבות לכאבים בקיום יחסי מין וברוב המקרים זה ממש לא קשור לעובי הפין. שריר הנרתיק אצל האישה הוא שריר טבעתי שמתכווץ ומתרחב, יכול להתרחב עד לגודל ראש של תינוק. נשים מסויימות שסובלות מחרדה מיחסי מין, מסיבות שונות, מכווצות את שרירי הנרתיק באופן רפלקסיבי ואז כל נסיון לחדירה יכול להיות מאד כואב. במידה והאישה חרדה ואין גירוי מספיק גם יובש יכול לגרום לאי נוחות עד כאב. (במקרה של יובש מומלץ שימוש בגל סיכוך על בסיס מים) ברוב המקרים תגובות של כאבים ביחסי מין הן תגובות פיזיות שיושבות על מקור רגשי. במקרים כאלה ממליצה לאישה ללכת להיבדק אצל רופאת נשים שהיא גם סקסולוגית שתאבחן את סיבת הכאב וברוב המקרים מומלץ טיפול נפשי אצל מטפל מיני במקביל לפגישות אצל פיזיוטרפיסטית רצפת אגן שמסייעת לאישה ללמוד להרפות את שרירי הנרתיק והאגן.. ואז לאט לאט תוך כדי טיפול משולב לשחרר את הכאב ולהתחיל להנות מיחסי מין. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות