התרחבות נרתיק

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

24/11/2013 | 01:10 | מאת: נשוי כמעט לגמרי באושר

אפרת שלום, מאז הלידה השלישית של אשתי (לפני מעל שנה) אני מרגיש שהנרתיק שלה התרחב כך שאני מרגיש מעט מאוד חיכוך בחדירה. גם קשה לי יותר לגמור בתוכה ולפעמים אחרי שאני גומר בתוכה אני מרגיש צורך לאונן כדי לפרוק הכל. בנוסף נראה לי שכמות נוזל הזרע שלי פחתה מאוד ביחס למה שהיה פעם. אני לא יודע אם זה קשור לחיכוך שקטן או פשוט כי התבגרתי. בינתיים לא אמרתי כלום לאשתי כי אני יודע שזה מאוד יצער אותה ועלול להביא אותה לדיכאון וכמובן גם להרחיק בינינו. האם יש מה לעשות עם התרחבות הנרתיק? ואולי יש לך (או לגולשים) עצה איך בכלל לדבר על זה בלי לפגוע באשתי? תודה מראש

שלום לך, בעייתך מוכרת בעיקר אצל נשים לאחר מספר לידות ויש לה פתרון פשוט. אך הפתרון יהיה חייב להיות בשיתוף או שיחה עם אשתך. מומלץ לאישתך ללכת לטיפול אצל פיזותרפיסטית ריצפת אגן(יש גם במכבי ובקופות חולים אחרות), זו יכולה לעבוד איתה על חיזוק שרירי רצפת האגן והנרתיק ואז מאמינה שהמצב ישתפר. דרך אגב טיפול אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן, מומלץ בכלל לכל אישה אחרי לידה. לגבי הירידה בכמות הזרע שלך, זה משהו שהייתי ממליצה לבדוק- אולי מעיד על ירידה הורמונלית מסויימת למשל (עם הגיל יכולה להיות אצל גברים ירידה בכמות הטוסטסטרון בגוף)ולכן שווה להתיעץ בנושא עם רופא המשפחה או אורולוג. מאחלת לך הצלחה בהמשך ותמיד אשמח לסייע אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות