מטפלת מחו"ל

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

23/12/2013 | 08:29 | מאת: שוש

שלום רב, סבתי הפכה לסיעודית ואנחנו צריכים מטפלת עבורה. קרובת משפחה רחוקה שלה שעדיין מתגוררת בפולין עוובדת שם כאחות סיעודית ותשמח לבוא לטפל בה. אין לה עניין לעשות עליה אבל היא מוכנה לבוא לטפל. אנחנו גם רוצים בה מאוד. איך עושים תהליך כזה? האם מבחינה רפואית הרפואה בפולין מתקדמת מספיק? האם השכלתה תהיה דומה לזו של אחיות בארץ? אני יודעת ששם היא מאוד פופולארית ועובדת כאחות פרטית עם קשישים סיעודיים כבר שנים

25/12/2013 | 13:50 | מאת: לירון בזק

באופן עקרוני לא צריכה להיות מניעה מלהביא את קרובת המשפחה לעבוד כמטפלת בארץ. לשם כך יש ליצור קשר עם חברות השמה שעובדות מול חברות כח אדם בפולין על מנת לבצע את ההתקשרות. אין בידנו מידע בנוגע לאופי ההכשרה של אחות בפולין מול ההכשרה בישראל, אולם, היא לא תגיע לכאן לעבוד כאחות, אלא כמטפלת סיעודית. מנסיוננו, הבאת עובדים דוברי פולנית לארץ מתבצעת לרוב מאזור אוקראינה ופחות מפולין מפאת פערי השכר המוצעים לעבודה בארץ.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית