טיפול סיעודי

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

21/09/2012 | 15:17 | מאת: גיא

הי סבתי זקוקה לטיפול סיעודי והגענו למשרד שמטפל בעבודת זרה, המשרד לפי הבנתי לא מטפל בכול התהליך , תשלום ביטוח לאומי, ביטוח רפואי וכו' החובה היא על סבתי לשלם לה. החברה מעונינת בתשלום עבור השמה וליווי חד פעמי בסך 1000 ש"ח ששילמנו בנוסף בכול חודש דורשת 70 ש"ח דמי טיפול חודשיים בתיק' על פי חוק השאלה האם אני חייב לשלם להם 70 ש"ח בכול חודש , הרי הם בסך הכול תיווכו בין סבתי לעובדת הזרה, על מה בדיוק אנחנו אומרים לשלם 70 ש"ח והאם אפשר להוריד אותם מהעניין ?

22/09/2012 | 10:47 | מאת: רינה רמות

שלום גיא, אתם מטופלים בתאגיד המורשה לתווך עובדים זרים בסיעוד.התאגיד על פי דרישות החוק עוסק גם בתיווך אך גם בדיווח חודשי למשרד הפנים וגם בהמשך רצוף של מעקב וטיפול בסבתא ובעובד הזר ובכל ההיבטים הקשורים לדרישות החוק, כולל ביקורי בית תקופתיים של עובד סוציאלי בכל רבעון או יותר על פי הצורך, כולל החלפת העובד אם צריך. למצוא עובד זה לא כל כך פשוט היום ומצריך מערך של גיוס ומיון עובדים. המדינה מחייבת שכל מעסיק (סבתא) יהיה רשום בתאגיד ומאפשרת לתאגיד לגבות סכום חדשי של 70 ש"ח (כולל מע"מ)ו 2400 ש"ח על השמה (הסכום מכסה השמות חוזרות במשך שנה), כך שאתה רואה שקיבלת הנחה על ההשמה.אני מאחלת לכם שההשמה תהיה מוצלחת ושסבתא תהנה מהעובדת שלה לאורך שנים.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית