אבא חולה אלצהיימר לא מוכן לצאת לטיפול במוסד

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

24/08/2011 | 14:45 | מאת: חיה

ברכות על הפורום החדש רינה. אבא של חברתי, חולה דמנציה, מטופל בבית עם עובדת זרה. לא מוכן בשום פנים ואופן לצאת מהבית,לטיפול במוסד. מאוד קשה למשפחה לתחזק את הבית הנוסף, למרות העזרה מהמטפלת. האם יש לנו בבית את היכולת לעקוב אחר התזונה שלו, שימור היכולות שלו? בתחושה שלי מצבו היה יותר טוב אם היה עובר למוסד, שם היה מתנהל מעקב צמוד אחר בריאותו. איך אפשר לטפל בבית בחולה שזקוק לכל כך הרבה גם ברמה הפיזית, גם ברמה הקוגניטיבית? וכמובן הרגשית?

24/08/2011 | 16:33 | מאת: רינה רמות

חיה תודה על הברכות. בכל מקרה של חולה סיעודי או דמנטי בבית גם כשיש מטפלת צמודה, הכרחי להכין תכנית עבודה למטפלת שתכסה את כל תחומי רווחתו של החולה וכמובן שיש לבצע מעקב אחר עבודת המטפלת וביצוע התכנית.כשדואגים לרווחת החולה שום גורם, גם לא בית אבות,לא בא במקום המשפחה. כיצד להכין תכנית? כיצד לפקח? כל חברת סיעוד תתן הדרכה ברצון.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית