גמלת סיעוד

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

21/05/2012 | 14:05 | מאת: יוסף

שלום רב, הורי זכאים לקבל גמלת סיעוד. אלא שהם לא מוכנים להכניס לבית אף מטפלת זולת בן משפחה (למשל - נכדה), בכל אחד הם חושדים שיגנוב, שירביץ להם. ש... המשמעות שהבית מוזנח, הם לא מטופלים טוב אין מי שיסייע בללכת לבדיקות /להביא תרופות, להכין אוכל. הבנו שביטוח לאומי לא מאשר לבן משפחה לטפל דרך חברה ולקבל את הגמלה. אז מה עושים? לתת להם לגווע ? האם אין אישור מיוחדים להעסקת בן משפחה? מה הקריטריונים? האם הם יכולים לקבל את הגמלה בכסף ולהעסיק מי שהם יבחרו? הם גרים בירושלים אני משווע לסיוע

21/05/2012 | 20:03 | מאת: רינה רמות

יוסף שלום, אכן מצבים בהם ההורים מסרבים לקבל עזרה מוכרים ומתסכלים. חוק הסיעוד אינו מאפשר לקרובי משפחה מקרבה ראשונה להיות המטפלים מטעם הביטוח הלאומי וגם מגביל מאוד את האפשרות לקבל גמלה בכסף. נציג מטעמי ייצור איתך קשר לכתובת המייל שנתת, הוא יוכל לקבל ממך יותר פרטים ואולי יציע פתרונות בהתאם.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית