מטפל סיעודי

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

06/05/2012 | 10:59 | מאת: נמרוד

שלום, אבי בן 71, סובל בשנתיים האחרונות מדיכאון בעקבות מות אמי. אין מדובר בדיכאון מאד חמור, הוא אינו אובדני אבל פשוט יש לו פחות חשק לצאת מהבית, פחות שמחת חיים, פחות משחק עם הנכדים... הוא מתפקד, עובד בגינה ולכאורה הכל תקין אבל אנחנו חוששים שהוא בודד. יש לו חברים, אבל לא רבים וחלקם גרים רחוק. אנחנו שני בנים נשואים ועסוקים בעבודה ועם כל הרצון הטוב איננו מספיקים לבקרו אלא בסופי שבוע ועושים מאמץ גם לפחות פעם בשבוע. האם ניתן לספק לאדם כזה מטפל סיעודי? רק לצורך כך שיהיה אתו מישהו שידרבן אותו לצאת מהבית, ישכך את בדידותו וכו'? האם יש מטפלים סיעודיים שזהו ייעודם?

06/05/2012 | 11:24 | מאת: רינה רמות

שלום נמרוד, לפי התאור שלך, אביך לא זכאי לסיוע מבטוח לאומי או גורם ממלכתי אחר. אפשר כמובן לרכוש באופן פרטי שעות של מטפל סיעודי, אולם במצבו התיפקודי לא נראה לי שמטפל סיעודי ישפר את הרגשתו, אולי אפילו יקרה ההפך. בכל ישוב יש מערכות שונות ומגוונות התומכות ברווחה של מבוגרים וקשישים, אני מציעה לפנות לגורמים המטפלים המקומיים ולהתייעץ באשר לאפשרויות המתאימות לאביך. וכמובן התמיכה שלכם הבנים הטובים צריכה להמשך.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית