נקודות זיכוי

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

20/12/2011 | 01:47 | מאת: ליה

אבי בן 92 ויש לנו עובדת זרה. אבי קיבל לפני שנה 9 שעות שבועיות וקיבל 4 נקודות. ביולי הגשנו החמרה והיינו אצל רופאה גריאטרית שבקופה. אבי כבר מן רב שוכח דברים ולא זוכר ולפי הבדיקה שלה השכחה שלה היא עקב גילו ולא עקב התחלה של אלצהיימר. היות ואמי ז"ל נפטרה מאלצהיימר אנחנו יודעים במשפחה את כל הסמפטומים של המחלה ולדעתי זאת התחלה. הביטוח לפי הדוח שלה הוסיפו לו 16 שעות שבועיות אל אף שהגריאטרית כתבה שהוא צריך לקבל מלא כיוון שבקושי הולך והמטפלת רוחצת אותו והוא בעצמו מפחד להשאר לבד בבית אפילו לא מסכים שהמטפלת תרד לקניות לסופר ולהשאירו לבד. הוא גם בקושי רואה. שאלתי היא מדוע לא העלו לו את הניקוד גם רק את השעות? אני ואחי יש לנו תור לרופא גריאטר אחר לבחון אותו שנית כיוון שיש התדרדרות במצבו ואנחנו מתכוונים להגיש החמרה. מדוע הביטוח לאומי ולפי מה הם קובעים אם לתת לו את מלוא השעות הרי הוא בן עוד מעט 92 ואנחנו מעוניינים שישאר בבית. האם הם אטומים שם? ומדוע לא מעלים את קצבאות הסיעוד לפי שכר המינימום כמו שהעלו לעובדים הזרים? אני חושבת שמה שנעשה ומי שמטפל בחולים הסיעודיים ובנכים במדינה זה גובל בהפקרות. כתבתי לשלי יחימוביץ לשר הרווחה לשר הפנים ולניצן הורביץ ואף אחד אפילו לא חזר אלי האם הם אטומים לגמרי ורק מפזרים הצהרות? ממש נמאס מהם הם מתנהגים כאילו הסיעודיים הם עול עליהם והם שוכחים שהם יהיו גם כמוהם יום אחד? ולמה לא מבטלים את מבחן ההכנסות? בגלל הפרש של 40 שח אבי מקבל 50% קצבת סיעוד. אבקש תגובתך המלאה לכל הנעשה מה עוד אפשר לעשות

22/12/2011 | 11:41 | מאת: רינה רמות

ליה שלום, אני מזדהה מאוד עם התיסכול שלך, מבחן ההכנסות הקובע זכאות לגמלת הסיעוד נקבע בחוק ואן עולה שאלה אם אדם שעבד ושילם ביטוח לאומי כל חייו מדוע הוא לא זכאי לגמלה באופן אוטומטי. אם אביך מקבל במקרה רנטה מגרמניה, כדאי לפנות לביטוח הלאומי שכן לאחרונה התקבל תיקון לחוק הקובע שהכנסה מרנטה מחול (לא מהאוצר) לא תחשב במבחן ההכנסות המזכים לגמלה.לגבי הגמלה עצמה: אם העלו את שעות הזכאות, המשמעות היא שגם שינו את נקודות התלות (ולא נקודות זכאות). כיום יש רמה נוספת של 18 שעות, אולם יש להזהר, כי לעיתים כשמבקשים החמרה התוצאה יכולה להיות דווקא צמצום נקודות התלות והפחתה בשעות הטיפול.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית