טיפול סיעודי - תהליך ואפשרויות

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

28/10/2017 | 08:59 | מאת: יוסי

אימי הגיעה לשלב שהיא זקוקה למטפלת סיעודית שתסייע לה. מה האופציות שלי? הבנתי שניתן לתבוע גמלת סיעוד מביטוח לאומי אם עומדים בקריטריונים ואז מקבלים שעות או השתתפות כספית במימון מטפל. האם ניתן להעסיק מטפלת סיעודית גם ללא מסלול התביעה מביטוח לאומי? זה אותו מסלול לאישור?

יוסי שלום. השלב הראשון במצב כזה הוא לבדוק את הזכאות לחוק הסיעוד דרך ביטוח לאומי. במידה ואתם זכאים תוכלו לקבל בין 9-22 שעות סיעוד שבועיים של מטפלת אליכם לבית. במידה ושעות אלו אינן מספיקות קיימת האפשרות להעסקת מטפלת זרה 24/7 . לשם כך יש להגיש בקשה לרישיון העסקה ברשות ההגירה. העלות בפתרון זה תלוי במספר שעות הזכאות מביטוח לאומי לחוק הסיעוד. בכל מקרה עליכם יהיה לממן לפחות כמחצית מהעלות ( כ 4000 ש"ח בחודש) במידה ולא תעמדו במבחני ההכנסה או בהערכת התפקוד, תוכלו להעסיק באופן פרטי מטפלת או לפנות לחברות הסיעוד לקבלת שרות פרטי. תוכל לפנות למספר *8123 לקבלת ייעוץ אישי וקבלת השרות. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית