מערכת להתראת נפילה בבית?

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

25/07/2015 | 23:10 | מאת: דורית

שלום. אימי גרה לבדה ונעזרת במספר שעות של מטפלת דרך הביטוח הלאומי. לפני מספר שבועות מעדה ונפלה בלילה. רק בבוקר כשהגיע המטפלת היא עזרה לה לקום. לאימי יש לחצן מצוקה ושעון אך היא מתעקשת לא לענוד אותו גם כעת לאחר הנפילה. בקידמה של היום, האם קיימת מערכת אוטומטית שיכולה להתריע בעת נפילה ללא צורך לענוד שעון או תליון? תודה.

דורית שלום. הבעיה שציינת מוכרת וידועה. רוב הקשישים אינם עונדים את שעון המצוקה גם לאחר שנפלו כבר. כמוכן לא תמיד המערכת פעילה ויש לבדוק אותה מידי פעם (דבר שהחברות אינן עושות מיוזמתן). בנוסף, מי שנפל ונחבט בראשו, לרוב יהיה מבולבל ולא יזכור שצריך ללחוץ על השעון. אוכל להמליץ על מערכת חדשה בשם אמיטי. המערכת פועלת באופן אוטומטי ע"י סנסורים אלחוטיים המותקנים בבית ומזהים מצבי נפילה, התדרדרות התנהגותית וכו. שווה לנסות http://www.medilogi.com

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית