מתן ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/07/2015 | 09:45 | מאת: חן

הבן שלי בן שנתיים וחצי עם חוסר תיאבון, עשינו לו בדיקת דם ויצא לו המוגלובין 11.6. האם לדעתך הוא צריך לקבל ברזל? מה אפשר לעשות כדי לפתח לו את התיאבון? תודה רבה!!!!

חן שלום, אי אפשר להסתמך רק על תוצאת ההמוגלובין היחידה, אך סביר להניח שהוא לא צריך תוספת ברזל. כדי לקבל מידע מלא יותר לגבי תוצאות ספירת הדם, כדאי להתייעץ עם רופא הילדים שלו, שיבדוק את רכיבי הבדיקה ויוכל גם להשוות לבדיקות קודמות. לגבי תאבון, אין פתרונות קסם. צריך לנסות לחשוף את הילד למגוון רחב ככל הניתן של מאכלים. כמו-כן ניתן לנסות סירופ ויטמינים בשם קידי, שמיועד גם לשיפור תאבון (לצערי, ייתכן ויש חוסר שלו כרגע בשוק). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות