פלאביקס וקלופידקסל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/07/2015 | 14:25 | מאת: שלומי

שלום, עברתי ניתוח מעקפים לפני 7 שנים. בתחליה השתמשתי באספירין שגרם לי לדימום קל בשירותים. מאז השתמשתי ב קלופידקסל, ולא היה לי כל דימום. לאחרונה ההתחלתי לקבל פלאביקס במקום קלופידקסל, בתואנה שאין את הכדור קלופידקסל. לאחר לקיחת הכדור הרגשתי כאבי ראש עם חום והתחיל לי דימום קל. האם שני הכדורים זהים לחלוטין מבחינת הרכב החומר שלהם? אם כן, כנראה שהחום נבע מתופעה אחרת. תודה,

שלומי שלום, פלאביקס 75 מ"ג וקלופידקסל הם תכשירים גנריים, המכילים את אותו החומר הפעיל. ייתכנו הבדלים קלים בקצב הספיגה של התרופה, ולפעמים יש אנשים שרגישים לכך ויכולים לפתח תופעות לוואי עקב ההחלפה. בכל מקרה, כשיש תופעות לוואי של דימום וחום, מומלץ להתייעץ עם רופא בהקדם. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות