נטילת תרופות בהנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/12/2011 | 18:40 | מאת: מילי

שלום, ילדתי לפני 3 ימים, בעקבות אסטמה קשה וכרונית הוחלט בבי"ח לתת לי את התרופות הבאות: אהיסטון, אירו-קורטיזון 300 מיליגרם ליום, אומפרדקס, אנהלציה (עם ונטולין+אירוונט)ואופטלגין נוזלי. רציתי לדעת האם התרופות שאני נוטלת עוברות בהנקה? האם מותר להניק? אודה לתשובתכם, בתודה מראש, מילי

31/12/2011 | 22:15 | מאת: שני כרמי

מילי שלום. ראשית, מזל-טוב והתאוששות מהירה. אהיסטון- לא מומלץ בהנקה. עשוי לגרום לתופעות לוואי בתינוק ועלול להפחית גם את ייצור החלב. קורטיזון- מותר בשימוש קצר, נדרשת זהירות. ונטולין ואירובנט בשאיפה- מותרים. אופטלגין- על אף שנעשה בו שימוש נרחב בנשים מניקות בישראל, יש ויכוח לגביו. הסיבה- חשש מהופעת תופעות לוואי נדירות ולא צפויות ביונק. אומפרדקס- יש לגביו ויכוח בשל חשש להפרעה בהפרשת החומצה אצל התינוק היונק. אבדוק לך מחר את הנושא מול המרכז הארצי לייעוץ תרופתי באסף הרופא, שלהם ניסיון רב עם תרופות בנשים מניקות.

01/01/2012 | 09:37 | מאת: מילי

שני שלום, תודה רבה על התשובות, עזרת לי מאוד. אודה לבירור מול בי"ח אסף הרופא. יום מקסים ושנה אזרחית מוצלחת (-:

מנהל פורום תרופות ורוקחות