עצירות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/12/2011 | 09:14 | מאת: א

שלום מאחר ומידרו תה אזל מהשוק האם מותר לחולה סכרת להישתמש בתה אגיולקס? ראיתי שמכיל סוכר תודה

31/12/2011 | 21:08 | מאת: שני כרמי

שלום. גרנולות אגיולקס אכן מכילות סוכרוז. במידה ומדובר בסכרת שאינה נשלטת תחת טיפול תרופתי- רצוי להימנע מצריכת גרנולות אגיולקס. אם הסכרת מאוזנת, ניתן להשתמש באגיולקס. בכל מקרה, מדובר בתרופת מרשם המיועדת לשימוש קצר טווח. לחולים סכרתיים, עדיף שימוש במרככי-יציאות על בסיס סיבים מסיסים בלבד (נורמלקס, בנפייבר, פגלקס וכד'). אלו מותרים לשימוש ממושך ובעלי תרומה נוספת לסכרתיים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות