בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/09/2011 | 22:53 | מאת: לין

היי השאלה שלי היא כזו האם יש סימפטומים כל שהם לאי סדירות בבלוטת התריס ?! השאלה השניה שלי היא האם יש דבר כזה בכללי שבן אדם אוכל הרבה ולא משמין בכלל?!

24/09/2011 | 19:32 | מאת: שני כרמי

לין שלום. הפרעות בפעילות בלוטת התריס יכולות להיות מסוג היפותירואידיזם (תת-פעילות של הבלוטה) או היפרתירואידיזם (יתר-פעילות של הבלוטה). התסמינים הם מאוד שונים ומגוונים וגם לרוב אינם ספציפיים, מה שמקשה על זיהוי אי-הסדירות רק על סמך תסמינים. האיבחון צריך להיעשות באמצעות בדיקה גופנית, בדיקות דם ספציפיות ולעיתים גם בדיקות רדיולוגיות. ןלשאלה שניה- כן. יתכנו מצבים שונים בהם אנשים מסוימים צורכים כמות גדולה, יחסית, של מזון ולא עולים במשקל גופם. הסיבות לכך יכולות להיות רבות. אין טעם להכנס להשערות. עדיף, פשוט לגשת לרופא ולהבדק.

מנהל פורום תרופות ורוקחות