כדורים-עוד שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/12/2011 | 10:32 | מאת: אירית

תודה על תגובתך,אני בת 53 והמינון שנקבע לי הוא 2 כדורים של 500 מ"ג נבוקו ליום. האם מינון זה סביר והאם תרופה זו מומלצת יותר מארקוקסיה כי ארקוקסיה לא היתה ממש טובה לי. כמו כן האם אני יכולה להשתמש בדקסמול קולד עם לוסטראל והאם לוסטראל גורם ליובש בפה כי יש לי יובש ניכר בעיקר לאחר השינה ומה מומלץ לטיפול בזה. תודה וחג שמח.

27/12/2011 | 15:32 | מאת: שני כרמי

אירית שלום. מינון של 1000 מ"ג ליום של נבוקו, הוא מינון טיפולי מקובל. לגבי ההשוואה לארקוקסיה- קשה לצפות מי מהשתיים תהיה יעילה יותר עבורך. תצטרכי לנסות. לגבי שילוב לוסטראל עם דקסמול קולד- לא מומלץ, בגלל החומר מדכא השיעול (דקסטרומטורפן)שנמצא בדקסמול קולד ומגביר את הסיכון לתופעות לוואי קשות של הלוסטראל. הייתי מציעה לחפש תכשיר צינון ללא דקסטרומטורפן. לגבי היובש בפה- זו תופעת לוואי מוכרת של לוסטראל. עליך להתייעץ בנושא עם רופא מומחה ובינתיים את יכולה להשתמש בתחליפי רוק הנמכרים בבתי המרקחת.

מנהל פורום תרופות ורוקחות