כדורים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/12/2011 | 20:35 | מאת: אירית

עקב דלקת בבורסה בירך במליצו על לקיחת nabumetone במינון של 500 מ"ג לעשרה ימים ולקחת גם כדורי גסטרו 400. מה הן התופעות לוואי של ה-nabuco כי לקחתי בעבר ארקוקסיה וזה לא ממש עזר ואורתופד אמר לי שכל נוגדי הדלקת מאוד מזיקים אז אני ממש חוששת לקחתם. והאם אפשר לקחת את הנובוקו והגסטרו עם כדורי לוסטראל. תודה

26/12/2011 | 23:06 | מאת: שני כרמי

אירית שלום. לא רשמת אודות גילך ומצב בריאותך, אך מינון של 500 מ"ג של Nabumetone ליום, נחשב נמוך מהמינון הטיפולי המומלץ בדר"כ. השאלה היא, האם המינון הזה יהיה יעיל עבורך. כמו בכל תרופה, גם ל-Nabumetone, יתכנו תופעות לוואי. התופעות השכיחות יותר- בצקות, גרד בעור ופריחה, כאב בטן, עצירות, שלשול, נפיחות, בחילה, סחרחורת, כאב ראש, פגיעה בתפקודי הכבד ועוד. התופעות הנדירות יותר, אך חמורות יותר, הן העליה בסיכון למחלות לב ולדימומים ממע' העיכול. לכן, חשובה נטילה במקביל של תכשיר המפחית את חומציות הקיבה, בדומה לגסטרו שנרשם לך. הקפידי ליטול את הנבוקו, עם או אחרי הארוחה. כמו-כן, מומלץ תמיד הטיפול הקצר ביותר, האפשרי. לגבי שילוב התרופות- שימי לב, השימוש במקביל בנבוקו ובלוסטראל, מגביר את הסיכון לדימומים ממע' העיכול ועליך להיות עירנית לכך. סימנים לדימומים כאלו עשויים להיות- כאבי בטן עזים או צואה דמית או שחורה. אם מופיעים סימנים מחשידים, אנא, הפסיקי השימוש ופני לרופא. החלמה מהירה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות