אלטרוקסין ישן מול חדש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/12/2011 | 14:01 | מאת: כלנית

אני מבינה שרוב התרופות הקיימות לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס מסתמכות על אותו חומר (לבטירוקסין) שהוא הורמון סינטטי. ושההבדלים בין התרופות מתבטאים רק בחומרי המעטפת. אם כך,החלפת חומרי המעטפת באלטרוקסין זה בעצם הפיכתו לכדור חדש. אני לא ידעתי(בחודש פברואר)שהתחלתי לקחת כדור חדש. חשבתי שאני ממשיכה עם הכדור הקודם,כך גם אמר לי רופא המשפחה. האם זה אומר שהיתה פה תרמית?הונאה?

14/12/2011 | 18:35 | מאת: שני כרמי

כלנית שלום. הפורום הזה לא נועד לעסוק בספקולציות משפטיות. אם יש לך שאלות נקודתיות בנושא הפורום, אני לרשותך. רק בריאות.

15/12/2011 | 09:32 | מאת: כלנית

אני לא פניתי אלייך בכיוון של דיון משפטי אלא רק שאלתי את דעתך המקצועית בלבד. כמו שאמרתי,התרופות לטיפול בתת-פעילות נבדלות זו מיזו רק בחומרי המעטפת,כי החומר הפעיל זהה בכולן. ההגיון אומר ששינוי חומרי המעטפת יוצרים תרופה חדשה. בסך הכל ביקשתי להבין,האם לדעתך,ובהסתמך על ההגיון והידע המקצועי שלך,הטענה שלי נכונה.

14/12/2011 | 18:58 | מאת: אילן

האמת היא שעבדו על כולנו. אני בלי בלוטה בגלל סרטן ותלוי מאד בתרופות. נתנו לי כדור חדש בתחפושת של הישן. המשמעות היא שהפכו אותי לשפן ניסיונות שלהם מבלי ליידע אותי. זה חמור במיוחד ,כי כבר היו ידועות התוצאות הקשות ממדינות אחרות שבהן ניסו את התרגיל המסריח הזה,עוד לפני שעשו אותו על החולים בישראל. יחד עם זאת,אני חייב לציין ששני כרמי צודקת, זו סוגיה שצריך לעלות בבית המשפט.

14/12/2011 | 19:24 | מאת: אלונה

גם לי אמרו כל הזמן שזו אותה תרופה. האנדוקרינולוג שלי אמר לי ככה, "זו אותה גברת בשינוי האדרת"-תרתי משמע. עכשיו אני מתחילה להבין שאולי לא מדובר באותה תרופה בכלל. גם אני מעוניינת לדעת את דעתה של הרוקחת, האם זו אותה תרופה או שמדובר בתרופה חדשה?

14/12/2011 | 20:00 | מאת: שני כרמי

מדובר באותה התרופה, בפורמולציה חדשה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות