התכווצויות שרירים נוראיות ברגל.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/12/2011 | 11:08 | מאת: יעקבזון

האם סימבקור לטיפול בכולסטרול אכן גורם להתכוצויות השרירים שקיבלתי ברגל שמאל, וההתכווצות כל כך נוראית שאני בחרדה. ומה יש כדי למנוע זאת. אני לוקחת גם נורמיטן וקרטיה.

06/12/2011 | 12:11 | מאת: שני כרמי

שלום. לא רשמת איזה מינון של סימבקור אתה נוטל, כמה זמן אתה נוטל את התרופה והאם נטלת בעבר תרופות אחרות להפחתת רמות הכולסטרול. בכל מקרה, התכווצויות שרירים הן תופעה מוכרת של סיבקור ולפי הרשום בעלון לצרכן הנלווה לתרופה, במקרה שמופיעה- עליך להפסיק את השימוש בתרופה ולפנות לרופא מיד. צריך לשקול, יחד עם הרופא המטפל, את המשך השימוש בתרופה, את האופציה להפחית ממינונה, או את האופציה לעבור לתרופה אחרת.

06/12/2011 | 16:36 | מאת: יעקבזון

אני לוקחת סימבקור 10 מג כבר הרבה שנים. היו לי פעם התכוצויות וקיבלתי חפיסת כדורים של בי 12, בי 6 ועוד בי משהו. האם זה יעזור גם הפעם?

06/12/2011 | 18:34 | מאת: שני כרמי

שלום. נטילה של קומפלקס ויטמיני B יכול לספק הקלה להתכווצויות השרירים, כמו גם נטילה של ויטמין E, ויטמין D וקו-אנזים Q-10. כל אלו לא פותרים אותך מלהתייעץ עם רופא בנדון.

מנהל פורום תרופות ורוקחות