האם מותר להשתמש בפרוקור יחד עם סימבסטין?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/12/2011 | 15:43 | מאת: דב טימר

אני מטופל שנים בפרוקור (200 מ"ג)ובסימבסטין (20 מ"ג). הא יש הוראה חדשה האוסרת שימוש בסימבסטין במקרה שלי?

05/12/2011 | 18:22 | מאת: שני כרמי

דב שלום. אין איסור על שימוש במקביל של פרוקור (אמיודורון) וסימבסטטין, אלא קיימת אזהרה לגבי התנגשות משמעותית בין התרופות. אמיודרון מעכב את הפירוק של סימבסטטין בכבד וגורם לעליה ברמות הסימבסטטין בדם, מה שיכול להגביר את הסיכון לתופעות לוואי של הסימבסטטין. לכן, ההמלצה היא לא לעבור את המינון של 20 מ"ג של סימבסטטין, ולהיות עירני לסימנים כמו- כאבי שרירים, חולשה בשרירים וכד'. כמו-כן, רצוי לקיים מידי פעם בדיקות לתפקודי הכבד והכליות. אם הכל תקין, אפשר להמשיך ליטול במקביל. במידה ומשהו נראה לא תקין- אפשר לעבור (בהוראת רופא) לתרופה אחרת ממשפחת הסטטינים להורדת כולסטרול.

מנהל פורום תרופות ורוקחות