פרדניזון .

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/12/2011 | 16:47 | מאת: משה

שלום ! אני לוקח 50 MG פרדניזון עקב התפרצות של דלקת פרקים . השאלה שלי היא האם ברמה כזאת אין צורך לקחת גם גסטרו כדי להגן על הקיבה מחומציות יתר ? תודה .

04/12/2011 | 18:10 | מאת: שני כרמי

משה שלום. אין הנחיה גורפת ליטול תרופות להפחתת חומציות הקיבה במקביל לנטילת סטרואידים. עם זאת, בשימוש ממושך ובמינון שאתה נוטל, קיים חשש לפגיעה ברירית הקיבה והמעיים ולכן, בהחלט הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא בנושא. הרופא יוכל לסייע לך בהתאמת התרופה המתאימה ביותר עבורך. בינתיים, הקפד ליטול את הפרדניזון עם או אחרי האוכל.

מנהל פורום תרופות ורוקחות