העלאת מינון אלטרוקסין חדש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/12/2011 | 11:14 | מאת: שוש כהן

בת 60. 20 שנה לוקחת אלטרוקסין. היה לי סטוק בבית מהתרופה עם הפורמולציה הישנה. (עכשיו חוסל המלאי) בשבועיים האחרונים אני עם הפורמולה החדשה. מחכה לעוד חודש כדי לעשות בדיקות. האם ייתכן ויש השפעה של התרופה אחרי שבועים? אני מרגישה בימים האחרונים חלושה עם נטיה מוגברת לשינה.וחוסר כח לקום מהמיטה בבוקר. מכל מה שקראתי עד היום. רוב המטופלים סבלו מירידה בספיגה ולכן היו צריכים להעלות את הכמות. שאלתי: האם כדאי לעלות את המינון ב-25% כלומר: אני לוקחת כל יום כדור אחר של 100מק"ג . חשבתי על אופציה של לקחת בימי חמישי ושני 2 כדורים. (לחצות אותם הבנתי שאסור). אל תגידי לי לפנות לרופא כי הייתי אצלו בביקור לפני חודש בעניין אחר וניסית לשאול משהו על "אלטרוקסין" והוא אפילו לא נתן לי להמשיך. אם אבוא אליו בעוד חודש עם הבדיקות והם יהיו גבוהות אוכל להוריד אבל אם הם יהיו נמוכות הרווחתי חודש. אשמח לשמוע את דעתך.

04/12/2011 | 11:45 | מאת: שני כרמי

שוש שלום. 1. יתכן והתופעות שאת חשה הן תוצאה של שינוי במידת הספיגה של התרופה. 2. צר לי לאכזב אותך, אך אין זאת בסמכותי לתת לך המלצות טיפוליות, כולל לגבי שינוי מינון, בנוגע לתרופה שהיא תרופת מרשם. כל שינוי בטיפול צריך להיות על דעתו ובידיעתו של הרופא המטפל. אם אינך מוצאת אוזן קשבת אצל הרופא שלך, אולי כדאי שתנסי להתייעץ עם רופא אחר. רק בריאות, שני.

04/12/2011 | 22:53 | מאת: שוש

מנהל פורום תרופות ורוקחות