בקשר לתרופה AZENIL במתן תוך ורידי בבתי חולים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/11/2011 | 00:40 | מאת: דני

רציתי מאד לדעת לגבי הכנת התרופה..הכוונה לאמפולות 500 מ"ג, אופן ההכנה שלה,תוך כמה כמות נוזלים של סיליין או תמיסה אחרת שצריכה להימהל בה, ותוך כמה שעות צריך להזליף אותה?? (חשוב מאד) ותודה רבה מראש!

29/11/2011 | 12:41 | מאת: שני כרמי

דני שלום. יש למהול את התרופה במים סטריליים להזרקה, לכדי מיהול סופי של 1-2 מ"ג למ"ל. יש לטפטף לוריד בקצב של 1מ"ג למ"ל תוך 3 שעות , או 2 מ"ג למ"ל תוך 1 שעה. מנה של 500 מ"ג צריכה להינתן תוך 60 דקות לפחות. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות