טפול בפרוקור

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/11/2011 | 17:12 | מאת: מאירה

בעלי עבר ניתוח מעקפים לפני שבועיים מקבל פרוקור 400 מג ליום בצהריים ומדי ערב סובל מפרפור שלוקח כשעתיים וחצי האם יש קשר לשעה שלוקח את התרופה ? התרופה נלקחת בסביבות 1300 והפרפור חוזר על עצמו בסביבות 1900 . אודה לןהתיחסות

27/11/2011 | 17:36 | מאת: שני כרמי

מאירה שלום. התופעה שאת מתארת עשויה להיות גם כתוצאה מתופעת לוואי של התרופה וגם כי יתכן והתרופה לא הגיעה למלוא יעילותה. מציעה להתייעץ עם הרופא (קרדיולוג) בנושא.

27/11/2011 | 22:14 | מאת: מאירה

רציתי לחדד את נושא חשיבות הזמן ללקיחת התרופה? האם קיים שיא פעולת הכדור למשל אם יטול את התרופה ב1800 אז הפרפור ימנע בשעה 1900.האם חשוב זמן המתן? הרי הפרוקור ניתן לו למנעית הפרפור. תודה

27/11/2011 | 22:54 | מאת: שני כרמי

אין חשיבות לזמן מתן התרופה. משך ההשפעה של התרופה הוא ממושך ולא מיידי. רצוי ליטול בשעה קבועה מידי יום. יש ליטול עם מעט מים, עם או אחרי הארוחה. בשל החשש, שהפרפורים שהוא חש כעת, הם תופעת לוואי של התרופה, אני חוזרת ומציעה להתייעץ עם רופא בהקדם.

12/07/2012 | 15:11 | מאת: דן לשם

לפי נסיוני האישי, חשוב ביותר לקחת את התרופה לפחות שעה אחרי האוכל ושעה לפני הארוחה הבאה! בקיצור יעילות התרופה (מניעת פרפורים) תלויה בנטילת התרופה על קיבה ריקה! אני לוקח את התרופה שעה אחרי ארוחת הבוקר. בהצלחה!

מנהל פורום תרופות ורוקחות