ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/11/2011 | 09:47 | מאת: פרח ששון

אני נוטלת באופן קבוע כדור B-12 שנקרא טריבמין , וכדור ברזל בשם פרוקל. איך מומלץ ליטול את הכדורים ? הכוונה שלי היא מבחינת הפרוקל על מנת שאני לא יסבול מכאבי בטן

20/11/2011 | 11:42 | מאת: שני כרמי

פרח שלום. את כדורי פרוקל רצוי לקחת בזמן, או מיד אחרי הארוחה. עדיף לא עם מזון חלבי. קחי בחשבון שקיימים תוספי ברזל רבים אחרים שהם פחות בעייתיים מבחינת תופעות הלוואי במע' העיכול. כמו-כן, גם לעניין הויטמין B-12 ישנם תוספים אחרים המיועדים למציצה תת-לשונית ומספקים, לרוב, ספיגה טובה יותר של הויטמין, לעומת טבליות לבליעה. הייתי מציעה לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך בנושא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות