מתלבטת בין סינטרואיד ליוטירוקס,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/11/2011 | 18:32 | מאת: שלום שני,

לאחר תופעות לוואי בלתי נסבלות עם האלטרוקסין החדש,הוצעו לי שתי חלופות,סינטרואיד(גורם להשמנה,חולשה,טשטוש ראיה) יוטירוקס(גורם לשלשולים,הזעות,כאבי ראש,הרזיה). ואני צריכה לבחור בין רע לרע אחר... מה עושים? האם אין בכל העולם משהו נטול תופעות לוואי בדומה לאלטרוקסין הישן?

19/11/2011 | 19:01 | מאת: שני כרמי

שלום לך. צר לי, אך לא אוכל להועיל לך כאן. ההחלטה הטיפולית צריכה להתקבל בינך לבין הרופא שמכיר את הרקע הרפואי והטיפולי שלך. בכל מקרה, אין דבר כזה "תרופה ללא תופעות לוואי". כל חלופה שתבחרו בה עלולה לגרום תופעות לוואי, כאלו או אחרות, ודורשת תקופת מעקב עד להשגת איזון.

19/11/2011 | 19:20 | מאת: שלום שני,

למרות זאת, היו לי תופעות לוואי איומות מהאלטרוקסין שקשה לתאר את חומרתן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות