שלום שני כרמי,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/11/2011 | 11:40 | מאת: אביבה

לאור תופעות לוואי קשות ונוראיות מהאלטרוקסין בפורמולציה החדשה,ברצוני לעבור לחלופה ללא תופעות לוואי. בחיפושיי אחר תרופה טובה יותר,נתקלתי במודעה הזו, http://www.focus.co.il/page.asp?page=532 "ארמור תירואיד" ד"ר מרק היימן כתב עליה כך: "ארמור תירואיד" מהווה תחליף מצוין לתרופה הסינתטית אלטרוקסין.היא מכילה שילוב של כל הורמוני בלוטת התריס,ממקור טבעי ונטולת תופעות לוואי" מה דעתך? תודה.

19/11/2011 | 18:57 | מאת: שני כרמי

אביבה שלום. אין כאן מקום לדעתי האישית, אך אוכל להביא לך מידע ממקורות מקצועיים. ה- "Armour Thyroid" היא הכנה טבעית המופקת מבלוטת התריס של חזירים ומכילה את שני הורמוני התריס- T3 (ליוטירונין) ו- T4 (לבוטירוקסין). מיועדת לטיפול במקרים של היפותירואידיזם (תת פעילות של בלוטת התריס) מסיבות שונות. קשה לקבוע כי מדובר בתכשיר ללא תופעות לוואי. תופעות הלוואי הנלוות לו, הן לרוב כאלה הקשורות במינוני יתר, הגורמים לתסמיני היפרתירואידיזם (עודף פעילות של בלוטת התריס). מחקרים קובעים כי ההורמונים הטבעיים הם חלופה טיפולית פחות מועדפת , בגלל- הבדלים ביעילות, תוצאות טיפוליות לא אחידות ויותר תופעות לוואי הקשורות בעודף של ההורמון. הנגזרות הסינטטיות עדיפות בשל האחידות בפעילות. לסיכום- אם מצבך הרפואי קולע לאחת הקטגוריות המתאימות לטיפול בהורמונים הטבעיים ויש לך רופא שיהיה מוכן ללוות אותך בתהליך היבוא האישי והתאמת המינונים עד השגת איזון, זו בהחלט אופציה טיפולית, אם כי, לרוב, פחות פופולרית בקרב רופאים.

מנהל פורום תרופות ורוקחות