האם מותר לשתות אלכוהול בזמן נטילת סירקדין?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/11/2011 | 22:33 | מאת: אביב

אני נוטל את התרופה סירקדין 2mg במשך מספר ימים. האם מותר לי לשתות כמות של חצי ליטר בירה פעמיים שלוש בשבוע בזמן נטילת התרופה?

16/11/2011 | 23:14 | מאת: שני כרמי

אביב שלום. לפי הכתוב בעלון לצרכן הנלווה לתרופה סירקדין- "אין לשתות יינות או משקאות חריפים בתקופת הטיפול עם התרופה". לא מצאתי במקורות הספרות המקצועית התנגשות ממשית בין אלכוהול לבין מלטונין (החומר הפעיל בתרופה). אולם, השימוש במקביל עשוי להיות בעייתי משתי סיבות- 1. שני החומרים פוגעים בעירנות (יש להיזהר בנהיגה ובפעילויות הדורשות עירנות). 2. ההשפעה הראשונית של האלכוהול, היא עירור של מע' העצבים, מה שעשוי לפגום בדפוס השינה ולפגוע ביעילות הסירקדין.

מנהל פורום תרופות ורוקחות