אמביאן וריטלין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/07/2013 | 16:33 | מאת: קרן

האם מותר לקחת את התרופות ביחד? ממה מורכב האמבין? למה הוא לא תמיד מרדים? איך נגמלים מלוריוון אחרי שימוש של חצי שנה? ואיך נגמלים מריטלין?

קרן שלום, אמביאן היא תרופה לשינה, ומיועדת להילקח בלילה וריטלין הוא טיפול להפרעות קשב וריכוז, ומיועד להילקח ביום, כך שהן לא אמורות להילקח באותו זמן. השימוש בשתי התרופות במקביל, מותר. האמביאן מכיל חומר פעיל בשם zolpidem. ייתכן והוא לא תמיד עוזר בגלל נטילת הריטלין שלו אפקט מעורר, או ייתכן שיש צורך בהתאמת מינון, וייתכן ואין סיבה מיוחדת. גמילה מלוריוון היא תהליך הדרגתי, שאמור להיעשות בפיקוח רופא. יש שתי שיטות לגמילה מתרופות הרגעה (בנזודיאזפינים), הרופא יבחר בדרך המתאימה ביותר עבורך. אם ריטלין נלקח לשימוש רפואי ובמינונים מקובלים, אין צורך בגמילה ממנו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות