ריבוי תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/11/2011 | 09:08 | מאת: אילנה

אימי בת 80 סובלת מאסטמה קשה ,לחץ דם, סכרת מסוג 2 ,בלוטת התריס, כולסטרול גבוה וניוון עצב הראיה ,לכל הבעיות הנל אימי מקבלת תרופה , דיובן,נובונום, ויטלוקס לעיניים אלקטרוסין ולכולסטרול וויטין די . וכדור לשינה . אימי בזמן האחרון מדברת בצורה לא ברורה ,האם יש קשר לריבוי התרופות האם יש אפשרות לקחת תרופות הומופטיות לסכרת ולחץ דם ולכל השאר תודה רבה

14/11/2011 | 12:37 | מאת: שני כרמי

אילנה שלום. התופעות שאת מתארת יכולות להיות תוצאה של הטיפול התרופתי שמקבלת אמך, אך גם כתוצאה ממצבה הבריאותי. בעיות בתפקוד הקוגניטיבי יכולות לנבוע מרמות סוכר לא מאוזנות, מלחץ דם לא מאוזן מתפקודים לא תקינים של בלוטת התריס, וודאי שמשילוב המצבים. הייתי ממליצה על בדיקות קבועות של- סוכר, לחץ דם, הורמוני התריס. יתכן והטיפול התרופתי שהיא מקבלת אינו אופטימלי. ממליצה גם על ביקור אצל רופא מומחה (גריאטרי) לצורך הערכת מצב מקיפה. בכל מקרה, לא אוכל להמליץ על החלפת הטיפול התרופתי בטיפול בתכשירים הומאופתיים, במצבה של אמך.

מנהל פורום תרופות ורוקחות