רכיב פנצילין בטיפות עיניים?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/11/2011 | 09:05 | מאת: יונית

לאחר ניתוח חיגור רישתית. המנותח אלרגי לפניצילין. הטיפול שקיבל בטיפות עיניים: פנימיקסין ודקסאמיצין. ובטבליות: דיאטרים ו סימוואקסון. לאחר 48 שעות התחילו להופיע כתמים על הגוף הנראים כמו ריאקציה לפניצילין. באיזו מהתרופות קיים הרכיב כדי שנוכל להפסיק את הטיפול?

11/11/2011 | 12:06 | מאת: שני כרמי

יונית שלום. באף אחת מהתרופות שציינת לא קיים פניצילין. כל אחת מהתרופות שציינת יכולה לגרום לתופעות לוואי אלרגיות ו/או עוריות. הייתי חושדת בטיפות פנימיקסין המכילות את החומר הפעיל - כלוראמפניקול, הנוטה לגרום אלרגיות עוריות קשות. אנא, התייעצו עם רופא לגבי המשך הטיפול.

מנהל פורום תרופות ורוקחות