קומדין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/06/2013 | 22:20 | מאת: עמי

שלום רב, אני בן 60. מזה שנים רבות אני מקבל קומדין 7.5 מ"ג וכן קרטיה כל יום לנוכח קרישיות יתר של הדם שלי. בדרך כלל ה-INR היה סביב 2.5. לאחרונה הוא ירד ל-1.80. מיד הגדלתי ל-10 מ"ג וביום-יומיים אחריו לקחתי 8.75 מ"ג ואח'כ חזרתי ל-7.5 מ"ג קומדין, אבל בבדיקה 10 ימים מאוחר יותר שוב היתה תוצאת INR-1.80. שוב לקחתי 10 מ"ג יום אחד ואחריו כבר כמה ימים 8.75 מ"ג, אעשה בדיקה חוזרת בשבוע הבא. אני גם לוקח אומגה 3 מזה זמן רב. אני שותה לפעמים כוס יין אחת או שתיים בסוף שבוע. אוכל ירקות, גם ירוקים אבל לא בכמות מוגזמת. מה את אומרת על ההעלאה של הקומדין שתיארתי קודם? אני מקווה שלא יהיה דילול מעל 3.0. תודה, עמי

עמי שלום, אני מקווה שאת שינויי המינון עשית בהנחיית רופא ולא על דעת עצמך. כמו שאתה בטח יודע, הרבה גורמים יכולים לפגוע באיזון של INR, ביניהם: שינויים בתזונה, התחלה או הפסקה או שינוי מינון של תרופות שנלקחות במקביל, התחלה או הפסקה או החלפה של תכשירים טבעיים, מצבי מחלה, התחלה או הפסקה של פעילות גופנית ועוד. חשוב שתבדוק אם יש סיבה חיצונית לירידה ב- INR ושכל שינוי במינון ייעשה ע"י רופא. שים לב לסימנים של דימום : דימום מהאף, הופעת סימנים כחולים, דימום רב מחתכים קלים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות